spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCopil opărit trimis în stare gravă la Iaşi

Copil opărit trimis în stare gravă la Iaşi

O fetiţă de nici doi ani a fost trimisă în stare gravă la Iaşi, după ce a suferit arsuri grave. Incidentul nefericit a avut loc duminică seară, în casa familiei, din comuna Mihai Eminescu. Mama copilei a încălzit o oală cu apă şi a turnat-o într-o cădiţă pe care o pregătea pentru a îmbăia copilul, care era aşezat pe pat. Femeia a încercat să ia apă rece, pentru a face apa de îmbăiere la temperatura potrivită, însă nu a mai apucat să o toarne, pentru că micuţa s-a mişcat pe pat şi a căzut în recipientul cu apă clocotită.

Femeia a scos-o imediat, iar tatăl fetiţei a mers cu maşina personală la Secţia de Pediatrie, copilul fiind speriat şi plângând de durere. Ulterior, cadrele medicale au decis trimiterea micuţei la Iaşi, după ce au evaluat gravitatea arsurilor.

O ambulanţă a preluat-o pe aceasta şi a transferat-o până la limita judeţului, de unde a fost preluată de o ambulanţă din Iaşi şi internată pe o secţie de specialitate. „Pacienta a suferit arsuri de gradele II-III pe aproximativ 23% din suprafaţa corpului. A fost stabilizată la Botoşani şi ulterior direcţionată la Spitalul de Arşi din Iaşi cu ambulanţa de Terapie Intensivă”, a precizat medicul Bogdan Ursu, coordonator în cadrul dispeceratului unic ISU-SJA.

Campanie de informare declanşată de ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani a declanșat la nivelul județului o campanie de conștientizare a riscurilor din bucătărie. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi.

În acest context pompierii le recomandă părinţilor să folosească la aragaz, pe cât posibil, arzătoarele dinspre perete şi să îndrepte mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete.
„Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneți vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-ați luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime”, a precizat Dorina Lupu, ofițer în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...