Copil opărit trimis în stare gravă la Iaşi

O fetiţă de nici doi ani a fost trimisă în stare gravă la Iaşi, după ce a suferit arsuri grave. Incidentul nefericit a avut loc duminică seară, în casa familiei, din comuna Mihai Eminescu. Mama copilei a încălzit o oală cu apă şi a turnat-o într-o cădiţă pe care o pregătea pentru a îmbăia copilul, care era aşezat pe pat. Femeia a încercat să ia apă rece, pentru a face apa de îmbăiere la temperatura potrivită, însă nu a mai apucat să o toarne, pentru că micuţa s-a mişcat pe pat şi a căzut în recipientul cu apă clocotită.

Femeia a scos-o imediat, iar tatăl fetiţei a mers cu maşina personală la Secţia de Pediatrie, copilul fiind speriat şi plângând de durere. Ulterior, cadrele medicale au decis trimiterea micuţei la Iaşi, după ce au evaluat gravitatea arsurilor.

O ambulanţă a preluat-o pe aceasta şi a transferat-o până la limita judeţului, de unde a fost preluată de o ambulanţă din Iaşi şi internată pe o secţie de specialitate. „Pacienta a suferit arsuri de gradele II-III pe aproximativ 23% din suprafaţa corpului. A fost stabilizată la Botoşani şi ulterior direcţionată la Spitalul de Arşi din Iaşi cu ambulanţa de Terapie Intensivă”, a precizat medicul Bogdan Ursu, coordonator în cadrul dispeceratului unic ISU-SJA.

Campanie de informare declanşată de ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani a declanșat la nivelul județului o campanie de conștientizare a riscurilor din bucătărie. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi.

În acest context pompierii le recomandă părinţilor să folosească la aragaz, pe cât posibil, arzătoarele dinspre perete şi să îndrepte mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete.
„Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneți vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-ați luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime”, a precizat Dorina Lupu, ofițer în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!