IŞJ a distribuit astăzi în şcoli peste 3000 de tablete

0

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a distribuit astăzi, 14 ianuarie, în şcoli 3.105 de tablete achiziţionate de instituţie în cadrul Programului naţional „Educaţie în siguranţă”.

Ne-am ghidat după datele introduse de unităţile de învăţământ în sistemul Informatic Integrat al Invăţământului din România (SIIIR) şi mergem în special spre aceşti copii care figurează că nu au nici un dispozitiv cu care să participe la orele online. Tabletele au fost transmise astăzi în 40 de unităţiţi de învăţământ, în funcţie de numărul de copii pe care-i au bifaţi ca neavând nici un dispozitiv”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, de mâine începe distribuirea tabletelor către copii. „Tabletele sunt deja setate, copiii intră pe platforma cu care şcoala deja lucrează şi, sigur, cel târziu de luni, ei ar trebui să participe la orele online”, a explicat inspectorul şcolar general.

Centralizarea datelor transmise recent de şcoli a evidenţiat faptul că 4.907 de elevi botoşăneni nu dispuneau de echipamentele necesare pentru a participa la orele online. Luând în calcul tabletele distribuite astăzi, rezultă că au mai rămas peste o mie de elevi care încă nu au primit astfel de dispozitive. „Cu ajutorul primăriilor, care au deja proiecte depuse, sperăm să rezolvăm această problemă cât de curând. Primăriile au depus proiecte pentru toţi elevii din raza lor administrativă, ceea ce este foarte bine. Noi ne rugăm ca în semestrul al doilea elevii şi cadrele didactice să revină în şcoli, însă nu ştim cum evoluează această criză sanitară”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!
se încarcă...