spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea solicită o nouă finanţare europeană pentru sistemul de termoficare

Municipalitatea solicită o nouă finanţare europeană pentru sistemul de termoficare

Consilierii municipali şi-au dat votul pentru ca municipalitatea să solicite o nouă finanţare europeană pentru continuarea reabilitării sistemului centralizat de termoficare. Proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – etapa a II-a” se află în procesul de redepunere pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Axa prioritară -Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate.

Valoarea totală a proiectului este de 8.857.756 de euro (40.735.937 de lei), din care: ajutor nerambursabil 7.171.777 de euro (32.982.289 de lei), contribuţia municipalităţii 146.362 de euro (673.107 de lei) şi valoare neeligibilă 1.539.616 de euro (7.080.540 de lei).

În conformitate cu ghidul solicitantului, faţă de vechiul proiect se modifică valoarea acestuia (cheltuieli eligibile şi neeligibile) ca urmare a condiţiilor impuse de transpunerea condiţiilor stabilite de schema de ajutor de stat, respectiv devin cheltuieli neeligibile: consultanţă elaborare aplicaţie de finanţare, publicitate şi promovare, audit financiar”, se arată în raportul de specialitate.

„Am trecut şi posibilitatea retehnologizării unor puncte termice”

Primarul Cosmin Andrei a explicat că municipalitatea foloseşte orice oportunitate pentru a atrage noi finanţări.

Putem accesa o sumă consistentă, pentru că nu toate reţelele de termoficare din Botoşani au fost reabilitate. De asemenea, am trecut şi posibilitatea retehnologizării unor puncte termice”, a explicat primarul.

Potrivit edilului, sistemul centralizat de termoficare este atractiv pentru agenţi economici şi instituţii publice, dar şi pentru clienţii casnici. Ultima instituţie racordată la sistemul centralizat este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Sistemul centralizat de termoficare a fost în mare parte reabilitat în baza unei finanţări europene de 45,2 milioane de euro, lucrările fiind derulate în perioada 2011 – 2015.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...