spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSpălătorii auto ridicate fără autorizaţii de la primărie

Spălătorii auto ridicate fără autorizaţii de la primărie

Poliţiştii locali din Biroul disciplină în construcţii au finalizat verificările la cele trei spălătorii auto din zona Pacea, acolo unde, la jumătatea lunii decembrie, apa băltea pe stradă. Poliţiştii au găsit mai multe nereguli şi au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate.

În urma verificărilor, s-au constatat mai multe aspecte, dintre care cel mai important este faptul că toţi cei trei agenţi economici sunt branşaţi la reţeaua de apă pluvială, dar fără a deţine autorizaţie de construire şi acordul administratorului drumului. Au fost dispuse măsuri ce vor trebui realizate până la data de 30 iunie 2021”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Practic, până la 30 iunie, cei trei agenţi economici trebuie să obţină autorizaţie de construire  şi acordul administratorului drumului (primăriei – n.r.) pentru racordarea spălătoriilor la reţeaua de canalizare pluvială.

Spălătorii construite fără autorizaţie

Din raport reiese că racordarea la reţeaua de apă pluvială nu este singura problemă. Doar una dintre spălătorii deţine autorizaţie de construire de la primărie pentru clădirea ridicată pe respectivul amplasament, autorizaţia fiind emisă în noiembrie 2019. În schimb, celelalte două obiective au fost ridicate în anul 2012, respectiv 2015, fără autorizaţie emisă de primărie pentru lucrările de construire spălătorie auto şi vulcanizare. Spălătoriile au fundaţii din beton armat, structură metalică şi acoperiş de tip şarpantă cu învelitoare din tablă.

Operatori obligaţi să obţină autorizare până la 30 iunie 2021

Cei doi operatori au obligaţia, tot până la 30 iunie 2021, să obţină autorizaţie de construire în vederea intrării în legalitate pentru lucrările de construire spălătorie auto şi vulcanizare, asta numai în cazul în care condiţiile urbanistice permit. În caz contrar, vor trebui să desfiinţeze construcţiile ridicate ilegal. Aceştia nu au fost amendaţi deoarece construcţiile existente pe cele două amplasamente au o vechime mai mare de trei ani şi, potrivit legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, „dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile se prescrie”.

Nova Apaserv somată să nu mai execute lucrări fără autorizare

Dincolo de măsurile stabilite pentru cei trei agenţi economici, municipalitatea, în calitate de administrator al domeniului public, a solicitat operatorului Nova Apaserv să nu mai execute lucrări de branșare sau recepție la sistemul de canalizare fără autorizație de construire şi aviz – acord de la administratorul drumului. „Am mai solicitat să se intervină de urgență pentru remedierea problemelor tehnice în rețeaua de apă – canal pe care o administrează și în mod special acolo unde sunt cunoscute probleme de funcționare, chiar dacă s-a acceptat racordarea unor beneficiari fără a deține toate documentele legale necesare”, a mai spus Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...