Trei săli de sport au fost transformate în centre de vaccinare

Aleşii locali vor aproba indicatorii tehnico economici pentru extinderea Cimitirului Eternitatea, un proiect important pentru municipalitatea botoşăneană

Consilierii municipali botoşăneni au avut astăzi, 14 ianuarie, şedinţă în cadrul căreia au votat proiectul vizând schimbarea destinaţiei a trei săli de sport în centre de vaccinare, conform „Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România”. Astfel, au devenit centre de vaccinare sălile de sport de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi (unde vor fi amenajate cinci puncte de vaccinare), Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” şi Şcoala 17, cu câte trei puncte de vaccinare.

Totodată, aleşii locali au alocat 300.000 de lei de la bugetul local în vederea asigurării materialelor necesare în procesul de vaccinare.

„Nu sunt optimist în ceea ce priveşte funcţionarea acestor centre”

Primarul Cosmin Andrei şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa asigurării fondurilor pentru plata personalului implicat în această activitate. Potrivit edilului, dincolo de baza materială asigurată de municipalitate, plata personalului medical rămâne o problemă la nivel național.

Plata personalului medical, care este cel mai important în aceste centre de vaccinare, nu poate fi suportată de la bugetul local, astăzi, din cauza faptului că nu avem nici sumele necesare și nici nu știm pe ce perioadă se va întinde această acțiune de vaccinare a populației, etapa 2 și 3. Vă asigur doar că depunem toate eforturile necesare cu personalul din partea Primăriei și cu tot ceea ce putem face noi, dar nu sunt optimist în ceea ce privește funcționarea acestor centre din cauza personalului medical, chiar şi a celui personalului auxiliar, care şi acesta trebuie plătit”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul municipiului a mai arătat că nu este prima dată când Guvernul trasează o sarcină primăriilor din teritoriu fără a asigura şi resursa financiară necesară.

La şedinţa online au participat 17 consilieri locali.

În cele trei centre va începe vaccinarea pe 18 ianuarie.

Deja ai votat!