Au început manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu (video)

Ziua Culturii Naţionale şi manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu au debutat cu ceremonia depunerii unor jerbe de flori la statuia poetului aflată lângă Teatrul „Mihai Eminescu”.

Au fost depuse jerbe din partea conducerii Consiliului Judeţean, Primăriei şi Direcţiei Judeţene de Cultură. Dacă în fiecare an, de la ceremonie era nelipsit prefectul judeţului, prefectul Dan Nechifor nu s-a numărat astăzi printre oficialii care l-au omagiat pe Mihai Eminescu. La ceremonie au fost prezenţi Doina Federovici, preşedintele consiliului Judeţean, Dorin Birta şi Bogdan Dăscălescu, vicepreşedinţii CJ, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma şi Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură.

Ulterior, oficialii au urcat pe Pietonalul Unirii, până la statuia poetului din Parcul Mihai Eminescu. La statuia poetului erau lumânări aprinse, un trandafir şi o vază cu flori aduse de botoşănenii care au dorit să îi aducă un omagiu marelui poet.

La statuia din parc au fost depuse două jerbe, una din partea Primăriei şi a Direcţiei de Cultură iar cealaltă din partea Consiliului Judeţean.

Acesta este primul an în care oficialii au depus flori şi la statuia lui Mihai Eminescu, ridicată de „studenţii universitari români din Bucureşti şi Iaşi” în semn de „omagiu şi admiraţiune”.

Deja ai votat!