Deniz Otay – câștigătoarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

0

Deniz Otay este câștigătoarea ediției celei de a 23-a ediţii a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM. Volumul de debut al câştigătoarei premiului este “FOTOCROM PARADIS”. Valoarea acestui premiu este de 5000 de lei brut.

Țin să o felicit pe tânăra câștigătoare a Premiului Național de poezie «Mihai Eminescu» – Opus Primum. I-am înmânat simbolic premiul prin intermediul tehnologiei, pentru că situația sanitară nu ne-a permis, în aceste momente, să organizăm o manifestare. Ca să o citez, astăzi a fost «O victorie virtuală», pe care o va concretiza când va ajunge pe meleagurile eminesciene. Îi urez, ca peste ani, să se regăsească și în postura de premiantă a secțiunii Opera Omnia a Premiului Național de Poezie «Mihai Eminescu»!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Pentru ediția din acest an au fost trimise la Memorialul Ipotești 15 volume de poezie ale autorilor care au debutat în 2020.

Juriul, format din Alexandru Cistelecan (Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș),  Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), Mihai Iovănel (Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” din București), Alex Goldiș (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), Andrei Terian-Dan (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), a nominalizat cinci autori:

– Lucian Brad, Un om mai important decât oamenii, Alba Iulia, OMG;

– Dumitru Fanfarov, stepă și transă, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher;

– Mircea Andrei Florea, Larvae, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher;

– Antonia Mihăilescu, Note din secolul Kitsch, București, Tracus Arte;

– Deniz Otay, Fotocrom Paradis, Alba Iulia, OMG.

Deniz Otay s-a născut la Suceava, însă tatăl ei este turc. Ea a studiat la Cluj, în prezent fiind stabilită în Bucureşti.

 

Deja ai votat!
se încarcă...