luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocalLucrările de reabilitare de la Colegiul Național "Grigore Ghica se apropie de...

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Național „Grigore Ghica se apropie de final

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi sunt la un pas de a avea la dispoziţie un nou spaţiu unde să poată învăţa. Asta deoarece lucrările pentru reabilitarea clădirii fostului cămin de fete, ce va fi transformat în corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, se apropie de termenul final.

Potrivit viceprimarului Cristian Dogaru capacitatea clădirii reabilitate acoperă numărul elevilor care învățau până acum în clădirea de pe strada 1 Decembrie și chiar mai mult de atât. Contractul prevede, ca termen limită pentru finalizarea lucrărilor, luna mai a acestui an. Viceprimarul Cristian Dogaru susţine că la această dată mai sunt de finalizat branșamentele pentru utilități, construcția terenului de sport și aleile ce deservesc clădirea.

Începând din 2011 o parte dintre elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” au învățat într-o clădire din curtea Școlii Speciale din Dorohoi aflată de pe strada 1 Decembrie, iar noul imobil vine ca o gură de aer pentru elevi.

 Proiect de peste trei milioane de lei 

Clădirea fostului cămin de fete a făcut parte, până în anul 2016, din domeniul public al județului Botoșani, fiind în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Botoșani. Ulterior aceasta a fost preluată în domeniul public al municipiului Dorohoi și a trecut în administrarea Consiliului Local. După acest pas, însă, a urmat un lung șir de propuneri pentru proiectare și reabilitare a clădirii lăsate  în paragină.

Abia în 2018 a fost semnat  un contract pentru reabilitare și schimbarea destinației în unitate de învățământ. Valoarea acestuia este de  3.433.500 de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi cel local.

Lucrările de reabilitare au început în 2019 şi au presupus renovare, recompartimentare și modernizare, dotare, consolidare, fundații, înlocuire tâmplărie, reabilitare termică, reabilitare șarpante, instalații termice, electrice și de gaze şi construirea unui teren de sport.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
15 °
65 %
1.8kmh
100 %
lun
14 °
mar
15 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam așa arată când ambulanța are nevoie de salvare.

EDITORIAL

Uniunea Europeană ar vrea să ne scape de fântânile pline cu nitriți și să reglementeze cumva problema evacuării deșeurilor în fosele septice. Numai că...

GÂNDUL ZILEI

Casa mare și doi țânci Nu cu o leafă se ține, De-aceea trudesc pe brânci, El la mină, ea la … mine! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...