Lucrările de reabilitare de la Colegiul Național „Grigore Ghica se apropie de final

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi sunt la un pas de a avea la dispoziţie un nou spaţiu unde să poată învăţa. Asta deoarece lucrările pentru reabilitarea clădirii fostului cămin de fete, ce va fi transformat în corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, se apropie de termenul final.

Potrivit viceprimarului Cristian Dogaru capacitatea clădirii reabilitate acoperă numărul elevilor care învățau până acum în clădirea de pe strada 1 Decembrie și chiar mai mult de atât. Contractul prevede, ca termen limită pentru finalizarea lucrărilor, luna mai a acestui an. Viceprimarul Cristian Dogaru susţine că la această dată mai sunt de finalizat branșamentele pentru utilități, construcția terenului de sport și aleile ce deservesc clădirea.

Începând din 2011 o parte dintre elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” au învățat într-o clădire din curtea Școlii Speciale din Dorohoi aflată de pe strada 1 Decembrie, iar noul imobil vine ca o gură de aer pentru elevi.

 Proiect de peste trei milioane de lei 

Clădirea fostului cămin de fete a făcut parte, până în anul 2016, din domeniul public al județului Botoșani, fiind în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Botoșani. Ulterior aceasta a fost preluată în domeniul public al municipiului Dorohoi și a trecut în administrarea Consiliului Local. După acest pas, însă, a urmat un lung șir de propuneri pentru proiectare și reabilitare a clădirii lăsate  în paragină.

Abia în 2018 a fost semnat  un contract pentru reabilitare și schimbarea destinației în unitate de învățământ. Valoarea acestuia este de  3.433.500 de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi cel local.

Lucrările de reabilitare au început în 2019 şi au presupus renovare, recompartimentare și modernizare, dotare, consolidare, fundații, înlocuire tâmplărie, reabilitare termică, reabilitare șarpante, instalații termice, electrice și de gaze şi construirea unui teren de sport.

Deja ai votat!