Focar de Covid şi un deces într-o unitate medico socială

0

Beneficiarul unui centru social din judeţ a decedat, după infectarea cu noul coronavirus. Potrivit cadrelor medicale, este vorba de un bărbat de 65 de ani, care prezenta sechele de accident vascular cerebral, fibrilaţie atrială şi insuficienţă cardiacă congestivă.

Ulterior, la testare, mai mulţi beneficiari şi salariaţi ai centrului din judeţ au fost depistaţi cu Covid19. Este vorba despre Unitatea Medico-Socială de la Săveni, unitate care a mai fost lovită o dată de covid în octombrie anul trecut. De această dată, 15 beneficiari ai centrului şi 7 angajaţi au fost depistaţi pozitivi la noul coronavirus.

„Persoanele au fost depistate în cadrul testărilor regulate efectuate în centru. Unitatea a fost declarată focar, iar bolnavii sunt sub supraveghere, starea lor de sănătate fiind una bună. Cei care nu necesită internare se vor întoarce în cămin, iar cei care vor avea simptome vor fi internaţi. A fost creată o zonă special pentru bolnavii de Covid, pentru a fi separaţi de ceilalţi. Am avut o colaborare foarte bună din partea domnului vicepreședinte Dorin Birta, care s-a ocupat imediat de organizarea la fața locului”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

UAMS Săveni are în prezent 38 de beneficiari și 30 de angajați care deservesc unitatea.

În total, 79 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore la Botoşani. Dintre acestea, 27 sunt la Săveni, oraşul depăşind indicele de 3 cazuri la mia de locuitori. Alte localităţi cu indicele de peste 3 sunt Ibăneşti, Manoleasa, Mitoc, şi Răchiţi.

În prezent sunt în evidenţe 775 de bolnavi la nivel judeţean. De la începutul pandemiei au fost înregistrate aproape 9000 de cazuri de îmbolnăviri, iar 360 de persoane au decedat.

Deja ai votat!
se încarcă...