sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalFocar de Covid şi un deces într-o unitate medico socială

Focar de Covid şi un deces într-o unitate medico socială

Beneficiarul unui centru social din judeţ a decedat, după infectarea cu noul coronavirus. Potrivit cadrelor medicale, este vorba de un bărbat de 65 de ani, care prezenta sechele de accident vascular cerebral, fibrilaţie atrială şi insuficienţă cardiacă congestivă.

Ulterior, la testare, mai mulţi beneficiari şi salariaţi ai centrului din judeţ au fost depistaţi cu Covid19. Este vorba despre Unitatea Medico-Socială de la Săveni, unitate care a mai fost lovită o dată de covid în octombrie anul trecut. De această dată, 15 beneficiari ai centrului şi 7 angajaţi au fost depistaţi pozitivi la noul coronavirus.

„Persoanele au fost depistate în cadrul testărilor regulate efectuate în centru. Unitatea a fost declarată focar, iar bolnavii sunt sub supraveghere, starea lor de sănătate fiind una bună. Cei care nu necesită internare se vor întoarce în cămin, iar cei care vor avea simptome vor fi internaţi. A fost creată o zonă special pentru bolnavii de Covid, pentru a fi separaţi de ceilalţi. Am avut o colaborare foarte bună din partea domnului vicepreședinte Dorin Birta, care s-a ocupat imediat de organizarea la fața locului”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

UAMS Săveni are în prezent 38 de beneficiari și 30 de angajați care deservesc unitatea.

În total, 79 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore la Botoşani. Dintre acestea, 27 sunt la Săveni, oraşul depăşind indicele de 3 cazuri la mia de locuitori. Alte localităţi cu indicele de peste 3 sunt Ibăneşti, Manoleasa, Mitoc, şi Răchiţi.

În prezent sunt în evidenţe 775 de bolnavi la nivel judeţean. De la începutul pandemiei au fost înregistrate aproape 9000 de cazuri de îmbolnăviri, iar 360 de persoane au decedat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.6 °
1.1 °
67 %
4.2kmh
53 %
sâm
2 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...