Primarul municipiului a verificat centrele de vaccinare

Primarul Cosmin Andrei şi Mircea Magdalena, administratorul public al municipiului au vizitat ieri centrele de vaccinare. Dintre cele trei centre, cel amenajat în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” este funcțional, urmând ca celelalte două, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială 17 să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil.

Pentru amenajarea acestora, municipalitatea a alocat 300.000 de lei de la bugetul local. „Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, mâine (astăzi – n.r.) cel târziu, va ajunge un transport de la București cu necesarul de materiale sanitare pentru aceste centre”, a declarat Mircea Magdalena.

Cosmin Andrei este nemulţumit că, în condițiile în care conducerea primăriei a depus toate eforturile pentru ca cele trei centre de vaccinare din Botoșani să fie funcționale, într-un timp foarte scurt, ordonanţa privind plata personalului care va lucra în aceste centre a fost aprobată cu întârziere.

Nu am beneficiat de un sprijin și de o colaborare așa cum mi-aș fi dorit cu Guvernul României dar apreciez determinarea domnului administrator public al municipiului, Mircea Magdalena, care a depus tot efortul, alături de colegii mei, pentru a avea aceste centre funcționale luni (18 ianuarie – n.r.), când populația se va putea vaccina. De azi începând, se fac doar înscrieri”, a precizat Cosmin Andrei.

În Botoșani, în cele trei centre vor fi 11 puncte de vaccinare, cinci la Colegiul „Gheorghe Asachi” și câte trei la Liceul Pedagogic și Școala 17.

Pentru început, la Colegiul „Asachi” vor funcționa trei puncte de vaccinare.

Deja ai votat!