luni, decembrie 5, 2022
AcasăLocalPrimarul municipiului a ieşit pe străzi să caute persoanele care dorm sub...

Primarul municipiului a ieşit pe străzi să caute persoanele care dorm sub cerul liber

Primarul Cosmin Andrei, însoţit de reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Locale şi Asociaţiei HAPPY, a fost aseară în mai multe zone ale oraşului pentru a-i convinge pe oamenii străzii să meargă la adăpostul amenajat de municipalitate la Şcoala 3. Reprezentanţii Asociaţiei HAPPY au grijă de persoanele fără adăpost asigurându-le în fiecare seară mâncare caldă.

Edilul a dorit să verifice dacă se respectă protocolul privind sprijinirea persoanelor fără adăpost pe timpul iernii de către Poliţia Locală şi Direcţia de Asistenţă Socială.

O primă zonă verificată a fost curtea Spitalului Judeţean, acolo unde, pe 6 ianuarie, a murit o femeie. Echipa municipalităţii s-a întâlnit cu soţul femeii, însă acesta a refuzat să meargă la Şcoala 3. Un bărbat, care stătea pe o bancă lângă Spitalul Judeţean, a refuzat să meargă la adăpost spunând că acolo nu sunt condiţii.

Alte două persoane cu fost găsite în zona Primăverii, respectiv lângă Biserica „Sfântul Dumitru”. Acestea au fost duse la UPU, unde au fost testate pentru noul coronavirus, după care au fost duse la Şcoala 3. La UPU mai era un bărbat care a solicitat testarea, după care a fost dus cu ambulanţa la acelaşi adăpost.

În centru se aflau aseară 23 de persoane dintre cele care, de regulă, dorm sub cerul liber.

„Nu arată în regulă acest centru de noapte”

Cosmin Andrei s-a convins că cele sesizate de reprezentanţii Asociaţiei HAPPY se confirmă. Botoşănenii cazaţi la Şcoala 3 nu au posibilitatea să facă duş sau să-şi spele hainele. Primarul Cosmin Andrei a dispus ca adăpostul să fie deschis şi pe timpul zilei, pentru ca persoanele cazate aici să nu mai fie nevoite să plece pe străzi. „Sunt multe lucruri de făcut, nu arată în regulă acest centru de noapte. Am mai făcut o vizită aici, nu s-a întâmplat nimic de la vizita precedentă, nu s-a corectat nici un lucru. Voi face o adresă către Direcţia de Asistenţă Socială ca să îndrepte ceea ce se poate îndrepta, dacă nu, voi lua alte măsuri. Trebuie să avem aici condiţii mai bune pentru aceşti oameni”, a declarat edilul.

Echipa coordonată de primarul Cosmin Andrei a ajuns şi în alte zone ale oraşului. Lângă complexul comercial din zona Liceului cu Program Sportiv a fost găsită o femeie, dar care a refuzat că meargă la adăpost.

Acţiunea de ieri seară s-a încheiat în jurul orei 23.00.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.6 ° C
0.1 °
-0.6 °
90 %
4kmh
100 %
lun
-0 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...