Amenzi mai puține pentru încălcarea normelor de protecție antiCOVID

0

Numărul sancțiunilor aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID a scăzut în ultima perioadă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în perioada 15-17 ianuarie a.c. forțele de ordine și instituțiile de control au verificat din nou zonele aglomerate, dar și mijloacele de transport în comun, fiind organizate 13 acțiuni punctuale. În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora depășind 10.000 de lei.

„Din totalul sancțiunilor contravenționale, un număr de 24 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Cert este că de la declanșarea protestelor polițiștilor, care sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor în sistemul bugetar, numărul amenzilor aplicate a scăzut. În urmă cu numai o lună, polițiștii aplicau într-o singură zi peste 50 de sancțiuni pentru încălcarea normelor de protecție. Acum, numărul sancțiunilor a scăzut simțitor.

 

Deja ai votat!
se încarcă...