La primul centimetru de zăpadă, drumarii au aruncat peste 400 de tone de antiderapant pe șoselele din Botoșani

Prima ninsoare din acest an a generat intervenția în forță a drumarilor. Pe drumurile județene au fost scoase 23 de utilaje care au împrăștiat 240 de tone de nisip și sare. „S-a intervenit pe toate drumurile județene pentru că a nins uniform. Nu au existat probleme în trafic din cauza zăpezii, dar și cantitatea de zăpadă căzută a fost mică”, spune Cătălin Gheorghian, șeful Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP).

La nivelul drumurilor naționale s-a acționat atât cu sare, cât și cu clorură de calciu. Potrivit directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Dănuț Pilă, angajații de la Secția de Drumuri Naționale Botoșani au intervenit cu 18 utilaje și 172 tone de antiderapant, din care circa 4 tone o reprezintă clorura de calciu. Intervenția a vizat DN 24C (Rădăuți-Prut – Ștefănești – Iași), DN 28B (Botoșani – Târgu Frumos), DN 29 (Botoșani – Suceava) și segmentele DN 29 A, 29B, 29C, 29D și 29E (Rădăuți Prut – Dorohoi – Suceava, Botoșani – Dorohoi, Botoșani – Bucecea – Siret, Botoșani – Ștefănești, respectiv drumul de legătură între Stânca și vama de la Stânca-Costești).

Potrivit DRDP, intervenția pe drumurile naționale din Botoșani a avut loc dimineața când, la nivelul întregii Moldove s-a acționat cu 198 de utilaje. În cursul după-amiezii au rămas în acțiune 63 de utilaje care au acționat cu precădere în Vrancea și Bacău, unde s-a semnalat viscol. La nivelul județului Botoșani, asfaltul este ud și acoperit cu zăpadă frământată la acostament de circa 1 centimetru grosime.

Deja ai votat!