Sub semnul alcoolului. Șoferi băuți la volan scoși din trafic

0

S-au urcat la volan amețiți de alcool, fără nici cea mai mică remușcare, iar acum vor fi cercetați penal. Este cazul a doi șoferi, care au fost prinși băuți la volan și riscă să ajungă în fața instanței de judecată.

Primul incident a fost înregistrat duminică, pe 17 ianuarie a.c., când polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Botoșani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Corni. Întrucât bărbatul mirosea a băutură, polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, iar valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, șoferul a fost dat jos de la volan și condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmindu-i la final un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Celălalt caz a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni (17 spre 18 ianuarie a.c.), când polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Flămânzi au fost anunțați printr-un apel pe 112 că pe un drum sătesc din Șupitca (comuna Coșula) există un autoturism care merge în zig-zag, iar șoferul este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Polițiștii au interceptat autoturismul suspect și l-au oprit pe șofer. La volan era un tânăr de 35 de ani, din comuna Coșula, care a fost verificat cu alcooltestul. Întrucât rezultatul a indicat o îmbibație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost condus și el la spital pentru stabilirea alcoolemiei. În plus, controlul polițiștilor a mai scos la iveală că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Așa se face că șoferul va fi cercetat pentru comiterea a două infracțiuni – conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Iar surprizele nu s-au oprit aici întrucât autoturismul pe care îl conducea tânărul nu era asigurat pentru răspundere civilă auto. Polițiștii au reținut plăcuțele de înmatriculare, iar pe lângă dosarul penal tânărul s-a ales și cu o amendă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...