Cortul de la UPU închis din cauza frigului (video)

Reprezentanții Spitalului Județean și autoritățile locale au decis închiderea cortului montat în fața Unității de Primire a Urgenţelor.

Destinat pentru triajul pacienților care ajung în UPU, în condițiile de pandemie, cortul a fost închis din cauza temperaturilor extrem de scăzute. În ultimele zile am fost înregistrate temperaturi cu mult sub – 10 °C, chiar marți dimineață mercurul din termometre arătând -18,4 °C la Botoșani.

Pentru că nu au autorizat folosirea unor surse puternice de încălzire în interiorul cortului de mari dimensiuni, pacienții care așteptau triajul epidemiologic aveau de înfruntat temperaturi aproape similare cu cele exterioare. Din acest motiv autoritățile sanitare au luat decizia închiderii cortului până când temperaturile vor reveni la valori mai normale.

„Cortul s-a închis din cauza faptului că este foarte frig seara. Condiţiile nu sunt optime pentru căldură şi atunci, atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi s-a realocat intrarea principală a Unităţii de Primiri Urgenţe. Tocmai pentru a nu fi probleme. În ultimele nopţi au fost nişte geruri cumplite şi ar fi afectat atât pacienţii care se prezintă şi aşteaptă în Urgenţe, cât şi personalul care lucrează”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul DSP.

Astfel, în această perioadă, pacienții care vor ajunge la urgențe vor fi triați în vechiul spațiu, din interiorul unității.

Deja ai votat!