duminică, octombrie 2, 2022
AcasăLocalEmoţii pentru botoşănenii care primesc ajutor social de la stat

Emoţii pentru botoşănenii care primesc ajutor social de la stat

Ministerul Muncii va demara o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale. „Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, a afirmat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Raluca Turcan a discutat deja cu reprezentanţii Asociaţiilor Oraşelor, Municipiilor şi Comunelor din România despre obiectivele acestei campanii şi despre modul de lucru.

Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate. În al doilea rând, vom găsi soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci”, a mai spus ministrul.

Peste 3000 de botoşăneni primesc venit minim garantat

Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS), a declarat că instituţia a transmis datele solicitate de către minister, însă nu s-a stabilit data la care vor începe controalele.

Datele centralizate la nivelul judeţului Botoşani arată că la finele lunii noiembrie 2020 în judeţ erau 3033 de botoşăneni beneficiari de venit minim garantat, valoarea ajutoarelor primite de aceştia totalizând 777.902 de lei. Localităţile cu cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat sunt: Botoşani – 241, Hudeşti – 189, Ştefăneşti – 176, Cristineşti – 137 şi Dorohoi – 136. La polul opus se află comunele Roma şi Nicşeni cu câte şapte beneficiari, Dersca – 6, Mihăileni – 5, Răuseni – 4, Mitoc şi Gorbăneşti cu câte doi beneficiari.

În urmă cu zece ani erau 7000 de beneficiari

Numărul beneficiarilor de venit minim garantat este cu mult mai mic comparativ cu cel din urmă cu zece ani. Până în anul 2009 ajutorul social s-a plătit direct de primării. În ianuarie 2010, când AJPIS Botoşani a preluat plăţile, a plătit peste 7000 de dosare, pentru decembrie 2009. Tot în ianuarie 2010 primăriile botoşănene au transmis la AJPIS toate dosarele pe care le aveau în plată. Instituţia judeţeană a primit însă doar 5000 de dosare, dovadă că 2000 de dosare fuseseră aprobate din raţiuni electorale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.4 ° C
14.6 °
13.3 °
82 %
1.8kmh
100 %
Dum
17 °
lun
17 °
mar
14 °
mie
18 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Abia asta înseamnă să respecți la virgulă semnele de circulație.

EDITORIAL

Recentul incident mustind a țigăneală dâmbovițeană care i-a avut ca protagoniști pe doi cetățeni ai patriei umflați întru prostie cu pompa de către toată...

GÂNDUL ZILEI

Nu că ar avea un tic Dar mereu așa el zice: Pluralul de la „ilic” E … Ilici și nu „ilice”! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...