Ziua Unirii, marcată cu depuneri de coroane și muzică populară

Ziua Unirii va fi marcată la Botoșani prin depuneri de coroane de flori și un concert al orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”. Primarul Cosmin Andrei și președintele Consiliului Judeţan, Doina Federovici, vor depune duminică, la ora 11.00, câte o jerbă de flori la cavoul familiei Pisoski din cimitirul Eternitatea.

„Este obligația noastră morală să ne cinstim înaintașii! De Ziua Micii Uniri, vom aduce un pios omagiu personalității lui Nicolae Pisoski, revoluționarul care a avut viziunea de a-l propune pe Alexandru Ioan Cuza drept domn al Moldovei. El a fost un revoluționar cu adevărat progresist, un unionist convins și de aceea se cuvine să-l cinstim și să-l trecem la loc de cinste în istoria neamului nostru”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. Nicolae Pisoski este cel care l-a propus pe Alexandru Ioan Cuza drept domn al Moldovei în momentul în care discuțiile dintre deputații aleși în Adunarea electivă în urma divanelor ad-hoc s-au blocat asupra numelui noului conducător al Moldovei.

Manifestările programate vor continua la ora 12.00, cu o depunere de coroane la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Bulevardul Mihai Eminescu, unde se va intona Imnul Eroilor, iar de la ora 15.00, la Casa Sindicatelor, va avea loc concertul „Unire-n cuget și-n simțiri” susținut de „Rapsozii Botoșanilor”.

Vor evolua soliștii Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Laura Ștefănescu-Potoroacă, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Alina Huțu, Constantin Petrescu și Loredana Călin. Spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”. Accesul publicului în sala de spectacole va fi permis doar în funcție de situația epidemiologică de la nivelul municipiului Botoșani de la acea dată și în limitele prevăzute de normele sanitare.

Deja ai votat!