joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTZona Adrian Adamiu va intra în reabilitare

Zona Adrian Adamiu va intra în reabilitare

Zona Adrian Adamiu va fi reabilitată în baza unei finanţări europene. Primarul Cosmin Andrei, însoţit de câţiva şefi din primărie, a fost miercuri în acel cartier din Zona Industrială pentru a stabili cum vor fi efectuate lucrările menite să aducă această zonă, mai aproape de centrul oraşului, ca aspect.

Lucrările programate au fost împărţite în două proiecte, ambele derulate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

În primul proiect, „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Strada Adrian Adamiu”, lucrările au fost scoase la licitație. Pentru acest contract sunt cinci operatori interesaţi, deschiderea ofertelor urmând să aibă loc pe 25 ianuarie. Valoarea proiectului este de 2.331.830 de lei.

Pentru cel de-al doilea proiect, „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Strada Adrian Adamiu 12B”, licitaţia va fi organizată în viitorul apropiat. Cel de-al doilea proiect are o valoare estimată de 1.048.801 lei.

Potrivit celor precizate de primarul Cosmin Andrei, această prioritate de investiții vizează, printr-o abordare complexă, rezolvarea problemelor de infrastructură, sociale și economice concentrate în zona defavorizată și marginalizată menționată, cu scopul de a promova incluziunea socială a populației.

Lucrările incluse în cele două proiecte

Principalele lucrări vizează amenajarea unui parc public, cu alei pietonale, zone de relaxare, spații de joacă și de sport, respectiv reabilitarea carosabilului și a părții de trotuar aferent celor două tronsoane şi crearea unei bucle de circulație cu ieșire în Calea Națională, pentru descongestionarea traficului.

Vor fi amplasate patru cișmele și 15 sisteme de irigații, alte dotări incluzând: 30 de bănci stradale Smart, opt echipamente pentru sport în aer liber, şase mese de șah, trei echipamente complete de joacă pentru copii și patru echipamente cu arc elicoidal, opt toalete ecologice, din care trei destinate persoanelor cu dizabilități.

Va fi realizat un sistem de iluminat și supraveghere, incluzând 23 de stâlpi cu corpuri LED și vor fi amplasate 11 camere video.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...