Zona Adrian Adamiu va intra în reabilitare

Zona Adrian Adamiu va fi reabilitată în baza unei finanţări europene. Primarul Cosmin Andrei, însoţit de câţiva şefi din primărie, a fost miercuri în acel cartier din Zona Industrială pentru a stabili cum vor fi efectuate lucrările menite să aducă această zonă, mai aproape de centrul oraşului, ca aspect.

Lucrările programate au fost împărţite în două proiecte, ambele derulate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

În primul proiect, „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Strada Adrian Adamiu”, lucrările au fost scoase la licitație. Pentru acest contract sunt cinci operatori interesaţi, deschiderea ofertelor urmând să aibă loc pe 25 ianuarie. Valoarea proiectului este de 2.331.830 de lei.

Pentru cel de-al doilea proiect, „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Strada Adrian Adamiu 12B”, licitaţia va fi organizată în viitorul apropiat. Cel de-al doilea proiect are o valoare estimată de 1.048.801 lei.

Potrivit celor precizate de primarul Cosmin Andrei, această prioritate de investiții vizează, printr-o abordare complexă, rezolvarea problemelor de infrastructură, sociale și economice concentrate în zona defavorizată și marginalizată menționată, cu scopul de a promova incluziunea socială a populației.

Lucrările incluse în cele două proiecte

Principalele lucrări vizează amenajarea unui parc public, cu alei pietonale, zone de relaxare, spații de joacă și de sport, respectiv reabilitarea carosabilului și a părții de trotuar aferent celor două tronsoane şi crearea unei bucle de circulație cu ieșire în Calea Națională, pentru descongestionarea traficului.

Vor fi amplasate patru cișmele și 15 sisteme de irigații, alte dotări incluzând: 30 de bănci stradale Smart, opt echipamente pentru sport în aer liber, şase mese de șah, trei echipamente complete de joacă pentru copii și patru echipamente cu arc elicoidal, opt toalete ecologice, din care trei destinate persoanelor cu dizabilități.

Va fi realizat un sistem de iluminat și supraveghere, incluzând 23 de stâlpi cu corpuri LED și vor fi amplasate 11 camere video.

Deja ai votat!