Autorităţile încearcă să nu carantineze Havârna (video)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi pentru a decide soarta comunei Havârna din punct de vedere epidemiologic. Prefectul Dan Nechifor şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, s-au consultat cu reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi au decis ca, pentru moment, să nu carantineze Havârna, dar, în colaborare cu structurile MAI, vor fi intensificate controalele, în special în cursul serii, în toată comuna.

La şedinţă a participat şi primăriţa din Havârna, care a declarat că deja a decis ca o piaţă care se organiza vinerea să fie închisă. De asemenea activităţile religioase vor fi îndeaproape observate în perioada următoare şi vor fi intensificate controalele cu patrule rurale mai ales în zonele unde sunt focare familiale.

„Am comunicat situaţia din comună DSP-ului. După cum bine ştiţi se realizează un punctaj. În momentul în care se realizează 60 de puncte se carantinează localitatea. Deocamdată comuna Havârna are 41 de puncte. Pe trendul crescător pe care se află de două zile, noi vom lua măsuri”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Potrivit anchetelor epidemiologice efectuate de DSP contaminările au început în jurul Bobotezei şi a sărbătorii de Sfântul Ioan, când oamenii nu au mai ţinut cont de regulile impuse de autorităţi.

În prezent comuna Havârna a depăşit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori, ajungând la 7,66 cu 33 de persoane pozitive. În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului au fost înregistrate 44 de noi cazuri de Covid19, dintre care 19 în municipiul Botoşani şi trei decese. La nivelul judeţului indicele de infectare este de 1,47, în timp ce la nivelul municipiului acesta este de 2,05.

 

Deja ai votat!