Botoșani, Suceava și Iași, asociere pentru dezvoltare regională

Primarii din 12 localități i-au scris lui Câțu
Primarii din Botoșani, Iași și Suceava cer fonduri europene

Primarii din mai multe localități din Botoșani, Suceava și Iași s-au reunit vineri la sediul Consiliului Județean Botoșani pentru a cere Guvernului finanțări pentru proiecte regionale. Este vorba despre 12 primării din cele trei județe care, în august 2020, au înființat structura asociativă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus.

În urma întâlnirii, edilii au redactat un document adresat Guvernului prin care solicită inițierea dialogului dintre Asociație și Ministerul Fondurilor Europene, implicit cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

De asemenea, se solicită includerea asociației în negocierile cu Comisia Europeană și în acordul de Parteneriat cu aceasta, precum și asigurarea finanțării de către Guvern a Strategiei de Dezvoltare pentru „Țara de Sus”. Din Asociație fac parte Consiliul Județean Botoșani și primăriile Dorohoi, Pașcani, Târgu Frumos, Săveni, Darabani, Vorona, Mihai Eminescu, Hilișeu Horia, Dolhasca, Siret și Dumbrăveni.

Deja ai votat!