Echipa care repară unitatea mobilă de terapie este izolată din cauza Covid (video)

După ce a fost închisă complet din cauza unor infiltraţii în plafon, unitatea mobilă de terapie intensivă nu poate fi deschisă pentru că echipa din Turcia, care trebuia să facă verificările, a intrat în izolare. Totul după ce unul dintre specialişti a fost confirmat cu noul coronavirus. Astfel, încă cel puțin două săptămâni, unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani va rămâne închisă.

Unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Județean de Urgență Botoșani a fost închisă în urmă cu aproape două săptămâni.

Și asta după ce au apărut infiltrații la nivelul plafonului unității, iar personalul medical a sesizat că din tavan picura apă în salonul bolnavilor. Autoritățile au luat decizia că unitatea să fie închisă până la rezolvarea situației. “La sfârșitul săptămânii trecute a ajuns în Botoșani o echipă din Turcia pentru a o repara. Aceasta a dat asigurări că unitatea mobilă de ATI poate fi redeschisă, dar mai trebuiau făcute unele verificări după ce echipa se întorcea dintr-o vizită de lucru la Timișoara. Între timp, însă, unul din specialiști a fost confirmat cu Covid, iar ceilalți din echipă sunt în carantină”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

În prezent, pacienții infectați și care sunt în stare gravă sunt internați în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Fabricate în Turcia, însă, acestea nu par a fi pregătite pentru condițiile meteo din România.

 

Deja ai votat!