Mobilizare pentru întoarcerea elevilor în şcoli

În şcolile botoşănene se fac pregătiri pentru revenirea elevilor şi cadrelor didactice în şcoli, începând cu 8 februarie. „Am transmis directorilor unităţilor de învăţământ să înceapă pregătirile în ceea ce priveşte revenirea copiilor la şcoală. Fiecare unitate de învăţământ în momentul de faţă îşi asigură stocurile de materiale de igienizare, de dezinfecţie şi pregăteşte sălile de clasă pentru revenirea copiilor. Vom vedea, probabil va fi o decizie la nivel central, sau la nivel local, cum anume vom începe cursurile, dacă se va merge pe scenarii şi ce anume implică fiecare scenariu”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, şcolile trebuie să fie pregătite să-i primească pe elevi în condiţii de siguranţă. „În privinţa aprovizionării cu combustibil nu sunt probleme, deoarece au fost ore online şi s-au făcut economii la acest capitol”, a mai spus Gabriel Hârtie.

Inspectorul şcolar general a explicat că în aceste zile în şcoli sunt directorii, personalul auxiliar şi nedidactic, dar şi cadrele didactice care preferă să ţină orele online din şcoală, nu de acasă. Până la această dată, nici un director de şcoală nu a transmis că ar avea probleme în privinţa pregătirii unităţilor pentru reluarea activităţii didactice clasice.

Deja ai votat!