Scandal cu Poliţia din cauza unui mort de Covid

Caz incredibil înregistrat, vineri, în satul Vatra din comuna Hudești. Familia unui bărbat mort de COVID-19 a refuzat să facă înmormântarea în regim de urgență, deși Poliția a cerut insistent acest lucru.

Bărbatul, de 86 de ani, a ajuns la spital pe data de 13 ianuarie, după ce a prezentat simptomele specifice noului coronavirus. Rezultatul a fost pozitiv, iar la scurt timp a fost trimis acasă, pentru a sta în izolare alături de membrii familiei.

Vineri, botoșăneanul a murit acasă, iar familia se pregătea de înmormântare. Vineri după-amiază, familia acestuia a fost informată de autorități că bătrânul a murit de COVID-19 și i s-a cerut să facă înmormântarea în regim de urgență, în termen de patru ore de la comunicare.

Membrii familiei s-au opus înmormântării în aceeași zi, cu toate că Primăria a amenajat imediat groapa din cimitir. În aceste condiții, primarul din Hudești, Viorel Atomei, dar și polițiștii au ajuns acasă la familia respectivă, însă nici ei nu au reușit să îi determine pe membrii familiei să facă înmormântarea rapid.

Cel mai probabil, familia mortului se va alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Deja ai votat!