Șofer beat prins la volan pe un drum național din județ

Șoferii care obișnuiesc să conducă deși sunt sunt influența băuturilor alcoolice au devenit o prezență aproape cotidiană pe drumurile din județ. Joi, pe 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, au oprit în trafic, pe drumul național DN 24 C, o autoutilitară condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Mitoc. Când s-au apropiat de șofer, polițiștii au simțit miros de băuturi alcoolice și au decis să-l verifice cu etilotestul.

Întrucât rezultatul a indicat o îmbibație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel de la volan a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, după care polițiștii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot joi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Românești cu privire la faptul că au oprit în trafic un autoturism al cărui conducător auto emana halenă alcoolică. La volan era un tânăr de 32 de ani, din comuna Românești, care a refuzat testarea alcoolscopică și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Prin urmare, tânărul a fost acuzat de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei și va fi anchetat penal.

 

Deja ai votat!