Viaţă amară. O mamă cu şapte copii are nevoie de ajutorul semenilor

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani,  continuă să le dea lecţii funcţionarilor statului care preferă să facă asistenţă socială din birou. El a ajuns ieri în satul Flondora – comuna Manoleasa, la o mamă cu şapte copii. Lilioara Iacob îşi creşte singură copiii deoarece soţul ei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Ea este o mamă grijulie, dar aproape că nu mai face faţă greutăţilor de zi cu zi. Venitul familiei constă în alocaţia copiilor şi ajutorul social acordat de stat. Casa sărăcăcioasă nu oferă condiţii normale de trai. Toţi locuiesc într-o cameră unde sunt trei paturi, o sobă din tablă, un aragaz şi două mese. În cameră se află şi un televizor vechi, la care fetiţele mai văd desene animate. Copiii au vârste între 17 şi doi ani.

Copii crescuţi cu mămăligă şi cartofi prăjiţi

Fetiţele cele mici nici măcar nu realizează greutăţile familiei, ele se bucură de faptul că familia este împreună şi duc dorul tatălui. Le-am găsit la masă mâncând mămăligă cu cartofi prăjiţi. Mâncau cu o poftă de credeam că au în farfurie cea mai bună mâncare pregătită la un restaurant”, a spus Daniel Câşlariu.

Potrivit acestuia, familia Iacob are nevoie de multe lucruri pentru a ieşi cu bine din iarnă. În primul rând de lemne, de un aragaz nou, produse alimentare şi o maşină de spălat semiautomată. Le-ar fi de ajutor şi un televizor mai bun, jucării, hăinuţe şi orice lucru care să-i facă să uite de sărăcie. Fetiţele cele mici nu-şi doresc multe, doar câte o păpuşă care să le mai înveselească zilele friguroase în care trebuie să stea doar în casă.

Mi s-a rupt sufletul când am văzut atâta sărăcie, disperare şi copii frumoşi cu aripile frânte de lipsuri. Am decis să le aduc un pic de soare în viaţa lor, dar am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă rog din suflet să ne fiţi alături în acest nou proiect umanitar. Dumnezeu să vă răsplătească înmiit toate faptele bune!”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să ajute această familie au la dispoziţie conturile Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei)

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro)

RO08BTRLGBPCRT0530156401 (lire sterline), Codul Swift BTRLRO22, cu specificaţia Lilioara Iacob.

Deja ai votat!