Femeie strivită de o maşină în propria curte

Nu e primul caz în care autovehicule ajung în curțile oamenilor punându-le viața în pericol

O femeie a avut parte de o moarte cumplită după ce a fost victima unui grav accident de circulaţie. Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în judeţul Botoşani. Femeia a fost pur şi simplu strivită de o maşină condusă de un şofer începător.

Accidentul groaznic a avut loc în satul Cişmăneşti, comuna Dobârceni, sâmbătă dimineaţă. Femeia, în vârstă de 67 de ani, se afla în curtea casei sale, încercând să facă puţină treabă prin gospodărie. La un moment dat, un autoturism marca Opel Astra, condus de un bărbat de 42 de ani, din Dobârceni, se deplasa pe drumul ce duce spre centrul satului.

Pe o porţiune de drum drept, acoperit cu piatră cubică şi noroi de la utilaje agricole şi căruţele de pe câmp, şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a lipsei de exeprienţă. Maşina condusă de acesta a derapat, ieşind în afara drumului. Mai întâi, autoturismul a lovit gardul gospodăriei spulberând scândurile, după care a lovit-o violent pe femeia aflată în curte. Aceasta a fost aruncată la câţiva metri, rămânând inconştientă pe pământ. Soţul femeii, alertat de zgomotul infernal, a ieşit repede în curte, iar în faţa ochilor i s-a desfăşurat o imagine de coşmar.

Acesta a sunat imediat la 112, cerând cu disperare ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat femeii primul ajutor, după care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). „Pacienta prezenta numeroase leziuni la nivelul organelor interne. A suferit un stop cardio respirator, care a fost resuscitat cu succes în unitatea noastră. Ulterior a fost trimisă în sala de operaţii pentru o intervenţie de urgenţă. Din păcate a suferit un nou stop cardiac, ireversibil. A fost constatat decesul”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Şoferul, care deţine permisul din august 2020, a fost dus de poliţişti la spital pentru a i se preleva probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. La finalizarea anchetei vor fi dispuse măsurile corespunzătoare”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!