joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalMunicipalitatea organizează licitaţii pentru rezervarea locurilor de parcare

Municipalitatea organizează licitaţii pentru rezervarea locurilor de parcare

Municipalitatea botoşăneană demarează procedurile pentru atribuirea locurilor de parcare pentru care nu a fost plătită taxa de rezervare în anul 2020. Astfel, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, se fac înscrieri pentru prima etapă a licitaţiei, care va fi organizată pentru locurile neplătite în zona delimitată de străzile: Bulevardul Mihai Eminescu, Gării, Aprodu Purice, Dimitrie Pompeiu, Doboşari (zona ANL Cişmea), Împărat Traian, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Ion Pillat. Înscrierile se fac la sala de şedinţe de la Casa Cărţii, de luni până joi în intervalul orar 9:00 – 15:00, respectiv vineri, între orele 9:00 – 11:00.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, pot depune cereri persoanele fizice care locuiesc în raza parcării, au maşină proprietate personală, în leasing sau preluată în comodat de la firme sau alte persoane şi nu au rezervat un alt loc de parcare sau garaj în zona respectivă.

Este permis doar un loc de parcare pentru un apartament, indiferent de câţi membri ai familiei respective au autoturisme.

Licitaţiile vor avea loc la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, la date care vor fi anunţate din timp de reprezentanţii primăriei. Acestea vor fi planificate, în funcţie de cererile înregistrate şi se vor derula cu respectarea tuturor normelor impuse de actuala criză sanitară.

Înscrierile pentru etapa a doua vor începe pe 8 februarie

În etapa a doua, municipalitatea va organiza licitaţie pentru rezervarea locurilor de parcare neplătite în anul 2020 din zona delimitată de următoarele străzi: Bulevardul Mihai Eminescu, Sucevei, Pacea, Mihail Kogălniceanu, Viilor, Patriarhul Teoctist Arapaşu (zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareş. Înscrierile pentru etapa a doua vor avea loc în perioada 8 – 19 februarie.

În acest an, taxa minimă pentru rezervarea unui loc de parcare este de 172 de lei, faţă de 138 de lei în 2020.

În luna decembrie a anului trecut, primarul Cosmin Andrei anunţa că sunt 272 de locuri libere prin neplata taxei. Din cauza pandemiei, edilii nu au organizat anul trecut licitaţie pentru rezervarea acestora. La locurile disponibilizate prin neplata taxei se adaugă şi alte 318 de locuri nou înfiinţate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.3 ° C
21.6 °
18.3 °
52 %
2.8kmh
55 %
joi
17 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
22 °
lun
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...