Liviu Toma – “Nu vrem să mai avem străzi sparte la scurt timp după reabilitare”

Edilii botoşăneni vor solicita conducerii Nova Apaserv să prindă în bugetul pe acest an sume necesare pentru a rezolva problemele din reţeaua de apă şi canalizare pe anumite străzi. „Vom solicita operatorului ca acolo unde Primăria Botoşani va avea lucrări ample de reabilitare sau de asfaltare să intervină pe respectivele tronsoane. Nu vrem să mai avem străzi sparte la scurt timp după reabilitare”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Potrivit edilului, în adresa care va fi înaintată societăţii Nova Apaserv vor fi trecute străzile incluse în acest an în programul de reabilitare. Astfel, operatorul va putea să intervină pe acele străzi, până să fie demarate lucrările de reabilitare.

Adresa o vom transmite şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară <AQUA>, structura asociativă care monitorizează activitatea Nova Apaserv pe partea de investiţii. Sper că vom găsi un răspuns pozitiv pentru a evita ca străzile reabilitate să fie sparte la scurt timp după finalizarea lucrărilor derulate de firma care are contract cu municipalitatea”, a concluzionat Liviu Toma.

Operatorul are de rezolvat în această perioadă mai multe avarii

Până să stabilească intervenţii pe străzile incluse în programul municipalităţii, operatorul are de rezolvat aproximativ 15 avarii apărute în reţeaua de apă şi canalizare. Primăria Botoşani a primit în ultima perioadă multe sesizări de la cetăţenii nemulţumiţi de aceste avarii şi de faptul că se intervine cu mare întârziere pentru rezolvarea acestora sau pentru refacerea carosabilului.

Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a explicat că în perioada sărbătorilor nu s-a intervenit la unele avarii deoarece trebuia oprită furnizarea apei în unele zone, lucru ce ar fi iscat mai multe nemulţumiri. „Tot timpul apar avarii în sezonul rece, atunci când sunt fluctuaţii mari de temperatură. Le vom rezolva în maxim zece zile. Forţă de muncă avem, dorinţă de muncă este şi vom interveni pentru rezolvarea problemelor”, a dat asigurări Romeo Obuf.

Deja ai votat!