spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMesaj Asociaţia HAPPY - "Locuitorii unui oraş hrănesc oamenii străzii"

Mesaj Asociaţia HAPPY – „Locuitorii unui oraş hrănesc oamenii străzii”

Membrii Asociaţiei HAPPY continuă să fie alături de oamenii străzii şi să le asigure în fiecare seară hrană caldă. „Meniul din această săptămână a fost foarte bogat şi diversificat – sarmale,  friptură, ciorbă de purcel, fructe, apă. Sâmbătă seară am împărțit pături tuturor persoanelor fără adăpost din Botoşani, inclusiv celor cazați temporar la Scoala 3. Pentru acest lucru transmitem mulţumiri enoriașilor din Parohia Vorona Centru și părintelui Andrei Anuşca pentru mobilizare şi implicare!”, a anunţat conducerea asociaţiei.

Aceasta salută implicarea tuturor botoşănenilor în ceea ce priveşte ajutorul acordat oamenilor străzii. „Este extraordinar faptul ca în curând se vor împlini trei luni de când VOI hrăniți oamenii fără adăpost din Botoşani, seară de seară. Așa ceva noi nu am mai auzit să se întâmple în România – locuitorii unui oraș hrănesc oamenii străzii. Nu avem cuvinte de mulţumire. Pentru că nimic nu e fără Dumnezeu, nici iarba, nici frunzele nu mișcă fără voia LUI. Dumnezeu să vă binecuvânteze efortul depus”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei HAPPY.

Botoşănenii au posibilitatea să se implice în acest proiect umanitar plătind la orice restaurant din oraş 30 de portii de supe fierbinţi pentru persoanele fără adăpost și conducerea asociaţiei se va ocupa de livrarea lor pe stradă. Totodată, cei care doresc să ajute pot trimite asociaţiei bani pentru 30 de supe.

„Important e să mişcăm lucrurile împreună”

Conducerea asociaţiei este nemulţumită că nu reuşeşte să ajungă la un consens cu conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială, structură care administrează adăpostul de la Şcoala 3.

Accesul ne este în continuare interzis în clădirea Şcolii 3 – asta după ce în ultimii patru – cinci ani ne desfășurăm aceeaşi activitate ca şi anul acesta, singura diferenţă fiind faptul că în 2020 am spus STOP neregulilor de acolo, ne-am făcut publice nemulţumirile și am cerut o schimbare, sătui fiind de încercările eșuate de a schimba în bine lucrurile de acolo. De ce acum și acolo facem asta? Nu este vorba doar de Şcoala 3, doar de situația persoanelor fără adăpost. Este vorba de o schimbare majoră care trebuie să se producă în jurul nostru pe cât mai multe arii posibile. Lucrurile nu sunt în regulă, nu progresăm, suntem în același punct de ani de zile fără să se schimbe nimic pe nici un plan.

Noi vom continua ceea ce am început. Acţiuni constante, petiții,  semnale de alarmă …. până lucrurile se vor schimba… Important e să mișcăm lucrurile împreună, să spargem barierele și limitele. Să spunem STOP și să o luăm de la capăt cu lucruri corecte şi concrete!”, este îndemnul conducerii Asociaţiei HAPPY.

Potrivit acesteia, un prim obiectiv este cât se poate de legal – respectarea drepturilor omului, indiferent din ce mediu provine. „Oprirea abuzurilor asupra persoanelor fără adăpost și protecţia lor socială. Nu cerem nimic suplimentar față de ce prevede legea – Direcția de Asistență Sociala Botoşani trebuie să își asume responsabilitatea și să -și exercite atribuţiile în conformitate cu scopul pentru care a fost înființată….și nu doar la nivel declarativ și pe acte, ci și în realitate!”, a concluzionat conducerea asociaţiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...