Protest al pensionarilor din MApN și MAI în Piața Revoluției

0

Seria acțiunilor de protest organizate la Botoșani a continuat astăzi cu o nouă pichetare a sediului prefecturii organizată de data aceasta de membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate și în Rezervă (SCMD) filiala 1 Botoșani. Peste 20 de protestatari, foști militari și foști polițiști, s-au adunat în Piața Revoluției pentru a-și arăta nemulțumirea față de nivelul scăzut al pensiilor.

Cu vuvuzele și mesaje pentru politicieni în mâini, membrii SCMD au cerut indexarea pensiilor militare de serviciu și acordarea tuturor drepturilor prevăzute de legile adoptate în Parlament.

“În perioada 2010- 2011, fiecare dintre noi a pierdut undeva la 50% din pensie. Ulterior s-a revenit, dar nu s-a mai ajuns la cuantumul inițial. Acum, nici indexarea nu ne-o mai acordă anul acesta. Practic, militarii nu au mai primit indexare din 2017. E firesc să atragem atenția, pentru că, dacă în sistemul civil punctul de pensie a crescut cu ceva – nu cu 40%, dar a crescut – în schimb, la pensionarii militari, despre care se spune că au pensii exorbitante, nu a crescut cu nimic”, a spus colonelul (r) Ioan Ştefancu.

Protestatarii au solicitat o întrevedere cu prefectul județului, Dan Nechifor, căruia i-au înmânat o listă cu revendicări.

Deja ai votat!
se încarcă...