Ziua Unirii marcată doar cu Armata la statuia lui Cuza (video)

0

Autorităţile au sărbătorit, în mod restrâns, în acest an, Ziua Unirii Principatelor. Dacă în ceilalţi ani, în faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza defilau detaşamentele tuturor instituţiilor de apărare şi protecţie din judeţ, în acest an, doar un pluton de armată a fost prezent la manifestări.

Prefectul Dan Nechifor a fost cel care a primit onorul din partea militarilor, după care a fosr ţinută o slujbă la care au participat oficialităţile judeţului, politicieni, precum şi şefii unităţilor militare, precum şi ai principalelor instituţii din cadrul MAI.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, şi primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, au ales să depună jerbe de flori la mormântul revoluţionarului paşoptist Nicolae Pisoski, cel care l-a propus pe Alexandru Ioan Cuza pentru a fi domnitor al Moldovei, în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoşani. Totodată, coroane de flori

Ulterior au fost depuse coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean de către prefectul Dan Nechifor, preşedintele CJ Doina Federovici, primarul Cosmin Andrei şi şefii insituţiilor.

 

Deja ai votat!
se încarcă...