marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTA început vaccinarea cu a doua doză de vaccin. Peste 5500 de...

A început vaccinarea cu a doua doză de vaccin. Peste 5500 de vaccinaţi în prima etapă (video)

De luni a început la Botoşani campania de rapeluri la vaccinarea anti Covid, iar cadrele medicale din Spitalul Judeţean au mers încă de la prima oră la cabinetul din incinta unităţii sanitare.

Printre primii s-au numărat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, şefa secţiei de Boli infecţioase, medicul Valentina Morcov, chirurgul Iulian Preda, coordonatorul unităţilor sanitare în acţiunile împotriva Covid, directorul medical, chirurgul Radu Laurian, directorul de îngrijiri, asistenta Coca Crîşmaru şi asistenta şefă a secţiei ATI, Marinela Preda.
„Vin cu încredere şi cu nerăbdare pentru acest rapel. După prima doză au fost mici dureri locale. Acum sperăm să apară şi imunitatea cât mai repede, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la măsurile de protecţie folosite şi până acum”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

„Rata de succes la vaccinare este foarte mare”

Chiar dacă au fost şi persoane cu reacţii adverse la prima doză, acestea au spus că nu au avut nici o ezitare pentru a veni la rapel. „Am avut anumite reacţii timp de aproape trei zile. Mai mult decât o stare de disconfort. Dar nimic nu se compară cu cât de mult m-a afectat boala în sine. Vaccinul este, până una-alta, cea mai sigură metodă de protecţie împotriva unei forme grave a bolii”, a spus chirurgul Iulian Preda.

Cadrele medicale sunt de acord, aproape la unison, că vaccinarea este unul dintre cei mai importanţi paşi în lupta cu covid. „Rata de succes la vaccinare este foarte mare. Un procent foarte mare din cei vaccinaţi au făcut anticorpi împotriva virusului. Avem nevoie să facem acest vaccin la un număr cât mai mare de persoane”, a spus medicul infecţionist Valentina Morcov.

Una din cele mai expuse secţii la acest virus este cea unde se tratează şi formele cele mai grave ale bolii. „Când vezi cât de agresivă este această boală şi cât de imprevizibilă, la toate categoriile de vârstă, nu ai cum să nu te vaccinezi. Sperăm să revenim, încet-încet, la normalitate”, a spus asistenta şefă Marinela Preda, din cadrul secţiei ATI.

Potrivit datelor oficiale, până luni dimineaţă au fost vaccinate 5.564 de persoane în judeţul Botoşani. Dintre acestea, 3.194 fac parte din personalul din sistemul sanitar, iar 2.370 din rândul populaţiei generale, persoane peste 65 de ani şi persoane din rândul categoriilor de risc şi al angajaţilor cu statut special.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...