Constructor amendat pentru executarea unor lucrări fără autorizaţie

Un constructor botoşănean a fost amendat cu 3.000 de lei de poliţiştii locali pentru că executa lucrări fără autorizaţie. Botoşănenii care locuiesc în zona Ocolitor Pacea s-au plâns că pe strada nemodernizată, care face legătura dintre strada Pacea şi Parcul Cornişa, sunt săpături care îngreunează circulaţia.

Urmare a acestor sesizări, poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcţii au efectuat verificări în acea zonă. Astfel, aceştia au constatat că se executau lucrări de construire reţea de alimentare cu apă a imobilelor din zona strada Neculai Sofian – strada IP Darie, fără autorizaţie de construire emisă de către municipalitatea botoşăneană.

Reţeaua de alimentare cu apă se realizează pe carosabilul străzii N. Sofian de la intersecţia cu strada Pacea până la intersecţia cu strada IP Darie şi parţial pe strada IP Darie, pe o lungime de aproximativ 400 de metri liniari. La data controlului erau executate săpătura şi montată conducta pentru alimentare cu apă până la intersecţia cu strada Pacea”, a declarat un reprezentant al Poliţiei Locale.

Pe lângă amenda aplicată executantului lucrărilor, poliţiştii locali au dispus oprirea lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei de construire, dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.

Deja ai votat!