Incendii soldate cu pagube de mii de lei. Botoșănenii sfătuiți să fie mai vigilenți

foto arhivă - multe dintre incendii au pornit de la coșurile de fum necurățate de funingine

Mai mute locuințe din județ au fost afectate de foc, săptămâna trecută, în urma unor incendii izbucnite pe fondul neglijenței proprietarilor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, 14 familii din Botoșani, Dorohoi, Roma, Vorona, Trușești, Săveni, Flămânzi, Curtești, George Enescu, Ungureni, Dorohoi, Darabani și Brăești s-au ales cu pagube totale de circa 40.000 lei, din cauza unor incendii generate de coșurile de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, jarul căzut din sobă pe material combustibil, modul greșit de a aprinde focul în sobă sau scurtcircuite.

„Pentru stingerea celor 14 incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 113 pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei. Îngrijorător este faptul că, în urma incendiilor, două persoane au ajuns la spital cu arsuri pe față și pe mâini”, a arătat Doina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Din acest motiv, pompierii recomandă populaţiei să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Deja ai votat!