Zeci de amenzi aplicate de jandarmii botoșăneni

Misiunile executate în acest weekend de către jandarmii botoșăneni s-au finalizat cu aplicarea a 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.000 lei. „Cele mai multe sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și tulburarea ordinii și liniștii publice, dar au fost constatate și cazuri de încălcare a legislației în vigoare privind protecția fondului cinegetic sau depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, patru bărbați fără măști de protecție, care consumau băuturi alcoolice în fața unui imobil din cartierul Parcul Tineretului și tulburau liniștea locatarilor din zonă, la o oră destul de târzie, au primit amenzi în cuantum total de 1.300 lei.

De asemenea, un cioban care a ieșit cu oile la pășunat în pădure, pe un teren agricol neautorizat, și însoțit de mai mulți câini decât cel reglementat legal, s-a ales cu mai multe amenzi care totalizează 3.750 lei. „Conform prevederilor Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, pășunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor respective este proprietar, deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la primărie”, se mai arată în comunicatul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!