Cardurile pentru „masa caldă” vândute la negru. Autoritățile au intrat pe fir

Tichetele sociale acordate de stat prin Programul „Masa caldă” au ajuns să facă obiectul unei anchete din partea autorităților. Informația a fost făcută publică astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de prefectul județului, Dan Nechifor, care a precizat că investigațiile au loc în cadrul unei anchete comune a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) şi Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ). Cercetările au declanșate de la o serie de informații potrivit cărora o parte dintre acestea ar fi fost tranzacționate pe piața neagră, fiind vândute inclusiv în Piața Centrală din municipiul Botoșani.

„Este o acțiune comună a Poliției, a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacționează. Suntem într-o acțiune destul de amplă și vreau să fac o informare asupra faptului că, așa cum prevede actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunț, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informațiile mele, se vând inclusiv la piață”, a spus Dan Nechifor. Potrivit acestuia, ar exista și o serie de informații cu privire la faptul că firme specializate în livrarea de hrană caldă, în sistem catering, ar cumpăra cardurile respective pentru a le deconta în numele pensionarilor cu venituri mici, dar și a altor categorii sociale defavorizate.

În județul Botoșani ar exista circa 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă caldă în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Tichetele au început să fie acordate începând din toamna lui 2020, când Guvernul a decis să vină în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate. Tichetele sociale pe suport electronic sunt oferite printr-un proiect derulat de Ministerul Fondurilor Europene și finanțat prin POAD.

 

 

Deja ai votat!