Localnicii din Havârna respectă măsurile de protecție împotriva Covid doar de ochii autorităților (video)

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a spus că una din explicațiile pentru răspândirea infecției cu Covid în Havârna este și faptul că oamenii din localitate nu respectă purtatea măștii decât la vederea polițiștilor. Acesta a cerut polițiștilor să monitorizeze comuna Havârna 24 din 24 de ore pentru a stopa îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Acesta a declarat că oamenii din zonă poartă mască doar la vederea organelor de ordine, iar după plecarea acestora și-o scot, iar de aici cazurile de infectare COVID.

Acest lucru s-a întâmplat, duminică, când organele de ordine, jandarmi și polițiști, au verificat zona. După plecarea poliției, lucrurile au degenerat. Ei poartă mască până la vederea organelor de ordine, după ce pleacă organele de ordine scot masca. Sperăm ca după măsurile pe care le-am luat luni să dea roade de astăzi (nr. marți)”, a declarat Dan Nechifor.

Până în prezent polițiștii au dat 14 avertismente și o sancțiune de 1000 RON în comuna Havârna pentru nepurtarea măștii sau nepurtarea corespunzătoare a acesteia.

 

Deja ai votat!