Poliția Animalelor începe să prindă contur. Bătălie în prelungiri pentru ultimul post de agent

Viitorul Birou pentru Poliția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean va funcționa, pentru început, cu doi medici veterinari și trei agenți. Astfel, în urma concursurilor organizate luna aceasta, toți candidații înscriși pentru funcția de ofițer au fost respinși, așa încât funcția de șef va rămâne pentru moment vacantă.

În schimb, pentru cele două funcții de medici veterinari (ofițeri) la proba scrisă, care a fost organizată la Școala de agenți de poliție Câmpina, au participat șapte candidați, din care unul a obținut nota 8,65, un altul 7,15, în timp ce trei nu au reușit să atingă nota 5. Prin urmare, primii doi clasați ar urma să fie declarați admiși și încadrați pe posturi.

Cea mai mare concurență a fost înregistrată pentru cele trei funcții de agenți. În acest caz, la proba scrisă, care a avut loc în incinta Colegiului „A.T.Laurian”, au participat 22 de candidați, media fiind așadar de 7 persoane pe fiecare loc. În urma susținerii concursului, unul dintre candidați a obținut 9,55, iar un altul 8,95 și au fost declarați admiși. Pentru cel de-al treilea post va fi nevoie de un interviu de departajare, asta pentru că doi candidați au fost la egalitate, obținând nota 8,80.

Candidaţi respinşi din lipsă de posturi

De altfel, la acest concurs doar un singur candidat nu a reușit să atingă nota 7, obținând un punctaj de 6,25. În rest, toți ceilalți au promovat examenul, dar au fost respinși din lipsă de posturi. Cel mai ghinionist poate fi considerat candidatul plasat pe locul 5, cel înaintea căruia a fost trasă linia de departajare, și asta pentru că, dacă acesta ar fi dat încă un răspuns corect, ar fi reușit să-i depășească pe cei ajunși la interviul de departajare.

Campania de angajare derulată de IPJ Botoșani a fost lansată în luna decembrie 2020 și a atras inițial 97 de tineri, deși era vorba de numai de șase posturi – unul de ofițer, două de medici veterinari și trei de agenți. Pentru prima dată în istorie, înscrierile s-au făcut numai on-line, iar din acest motiv mulți dintre candidați au fost respinși după analizarea dosarelor, întrucât nu au depus toate actele necesare.

 

Deja ai votat!