Amenzi în serie după actele de vandalism din satul Doina, comuna Răuseni

În urma cercetărilor efectuate în cazul de vandalism din satul Doina, comuna Răuseni, polițiștii au reușit să-i identifice și pe ultimii doi tineri implicați în evenimente. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), aceștia au fost sancționați contravențional atât pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, cât și pentru încălcarea măsurilor privind restricționarea circulației pe timp de noapte, în perioada stării de alertă. „De asemenea, și administratorul societății comerciale a fost sancționat cu 2.000 de lei întrucât cercetările au arătat că unitatea a fost deschisă și după ora 21”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Scandalul a avut loc în noaptea de 26 spre 27 ianuarie a.c., când patru tineri, care ar fi chefuit la o cârciumă din sat până după ora 23, au continuat petrecerea în drum. Puși pe distracție, tinerii, care veniseră cu o mașină, au dat drumul la muzică, încălcând toate restricțiile. Un localnic, asistent medical la o unitate medicală din Iași dar care locuiește vizavi de cârciumă, le-a solicita petrecăreților să dea muzica mai încet pentru a se odihni. În acel moment, tinerii s-au înarmat cu bețe și pietre și au început să-i vandalizeze gardul locuinței și să-l amenințe din drum, făcând gesturi obscene.

Una dintre pietrele aruncate de ei ar fi ajuns în luneta autoturismului deținut de asistentul medical și a făcut geamul țăndări. Bărbatul a sunat la 112, iar în urma cercetărilor polițiștii i-au identificat inițial doar pe doi dintre protagoniști, aceștia fiind sancționați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și pentru încălcarea măsurilor instituite de autorități în perioada stării de alertă. Ulterior, cercetările au fost extinse, fiind identificați și ceilalți doi participanți la scandal.

 

Deja ai votat!