Gropile din carosabil, în atenţia consilierilor municipali botoşăneni

Problema gropilor rămase pe străzi în urma intervenţiilor muncitorilor de la Nova Apaserv a fost adusă în atenţia consilierilor municipali. Cel care a solicitat explicaţii a fost Andrei Amos, consilier liberal interpelat la rândul lui de botoşăneni nemulţumiţi. Alesul local l-a întrebat pe primarul Cosmin Andrei dacă ştie de existența unor gropi, cratere, adevărate capcane, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.

Numai pe strada Împărat Traian sunt trei asemenea cratere, la ieșirea spre Răchiți. Înțeleg, sunt intervenții care, în caz de avarii, trebuie să aibă loc. Dar după remedierea avariilor, de ce mai există aceste cratere? Ele sunt în carosabil încă dinainte de sărbătorile de iarnă. Ar trebui trași la răspundere cei care s-au ocupat de intervențiile respective”, a spus Andrei Amos.

Primarul Cosmin Andrei i-a dat dreptate alesului local liberal, arătând că sunt gropi în carosabil de foarte mult timp pentru că nu intervine Nova Apaserv pentru refacerea carosabilului în urma intervențiilor la avariile de la apă. Edilul a explicat că au fost făcute multe adrese la Nova Apaserv, operator care se confruntă cu mari probleme financiare. Cum nu se intervine la timp pentru refacerea carosabilului, municipalitatea este cea care trebuie să facă faţă valului de nemulţumiri. „Pentru a asfalta aceste gropi trebuie să facem modificare de regulament. Nu putem reabilita noi și să facem intervenții în carosabil, pentru că în trecut s-a făcut acest lucru, dar a venit Curtea de Conturi și ne-a spus că nu este legal”, a explicat Cosmin Andrei.

În ultima perioadă, edilii botoşăneni au solicitat conducerii Nova Apaserv să rezolve problema gropilor din carosabil, rămase după rezolvarea avariilor. Oficialii Nova Apaserv au dat asigurări că aceste probleme vor fi rezolvate.

Deja ai votat!