Magazie cuprinsă de flăcări din cauza unei lumânări

O femeie din satul Prisăcani, orașul Flămânzi, a fost la un pas să rămână fără o parte din agoniseala de-o viață, după ce a uitat o lumânare aprinsă într-o magazie. S-a întâmplat în această dimineață, când din cauza lumânării cu pricina magazia familiei a fost cuprinsă de flăcări.

Solicitați să intervină, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi au ajuns în cel mai scurt timp la fața locului, cu o autospecială cu apă și spumă. „Incendiul a fost stins înainte de a se produce pagube materiale însemnate”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, reprezentanții ISU recomandă:

– amplasați lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

– nu vă aplecaţi asupra lumânărilor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.

– nu amplasaţi lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

– aveţi grijă să nu lăsați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

– stingeţi lumânările înainte de a le muta. Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei.

 

Deja ai votat!