Noi cursuri de calificare pentru muncitorii din agricultură

Specialiștii Direcției pentru Agricultură reiau, din 7 februarie, cursurile destinate botoșănenilor interesați să lucreze în domeniul agricol. „Cursurile se vor organiza pe grupe de câte 15 – 25 de cursanți, în funcție de solicitări și de necesitatea de a respecta normele de distanțare fizică impuse de situația epidemiologică actuală. Ele se adresează începătorilor în domeniu agricol, care vor dobândi noțiunile teoretice și practice de care au nevoie”, a declarat Cristian Delibaș, directorul executiv al Direcției Agricole Județene Botoșani.

Pentru început vor fi deschise cursurile de lucrător în cultura plantelor și de lucrător în creșterea animalelor, urmând ca în perioada următoare, în funcție de solicitări, oferta să fie diversificată.

Se cere diplomă de Bacalaureat

Cursurile au o durată de 360 de ore și se finalizează cu un examen și un certificat de calificare acreditate de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. „Cei interesați trebuie să fie absolvenți de liceu, iar în timpul celor 360 de ore vor dobândi noțiuni de bază atât teoretice, cât și practice. Sunt foarte utile celor care vor să atragă finanțare, fie ea europeană sau guvernamentală”, a precizat Delibaș.

Formatorii folosiți sunt experți angajați ai Direcției pentru Agricultură iar practica se va face în câteva ferme din județ.

Cele două cursuri de formare sunt contra-cost, deoarece sunt organizate fără finanțare europeană sau guvernamentală.

Deja ai votat!