Armă letală confiscată în urma unei percheziții. Pistolul a fost adus din străinătate

Unii dintre botoșănenii plecați la muncă în străinătate revin în țară cu tot felul de arme. O dovedește un caz înregistrat în orașul Flămânzi, unde un tânar care a fost plecat din țară și-a cumpărat o armă letală și a venit cu ea la domiciliu fără să o declare la poliție. Informația a ajuns și la urechile polițiștilor din orașul Flămânzi, care au deschis un dosar penal și au descins, joi, pe 28 ianuarie a.c., la locuința suspectului.

„În urma percheziției, la locația vizată a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor o armă letală cu gaz, supusă autorizării, cu destinația autoapărare, și patru cartușe calibru 8 milimetri, pentru care tânărul nu deținea documente legale de proveniență și nici nu era autorizat în scopul de a deține astfel de arme”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Acuzat de introducere în țară fără drept de arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tânărul în vârstă de 36 de ani riscă să ajungă în fața instanței de judecată, la finalul anchetei.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorilor, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.

Deja ai votat!