spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTBebeluș născut ca în Evul Mediu

Bebeluș născut ca în Evul Mediu

Cadrele medicale se luptă să ţină în viaţă un bebeluş născut în condiţii cumplite. Băieţelul, cu o greutate de 3100 de grame, a venit pe lume la termen, însă în condiţii total improprii. Acesta a fost născut acasă, de mama lui, în vârstă de 23 de an, fără nici o supraveghere medicală sau vreun ajutor.

Întâmplarea a avut loc marţi noapte, în localitatea Sarafineşti, iar acum cadrele mediale încearcă să salveze bebeluşul ajuns la spital în stare critică. Tânăra, deşi ştia că se apropie sorocul, nu a vrut să meargă la spital, motivând că soţul ei era plecat în sat şi nu a vrut să meargă fără el. Aceasta a născut singură, în pat, ulterior fiind ajutată de mama soacră.

Socrul tinerei a fost cel care a sunat la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale, abia la aproape două ore de la naştere, când starea micuţului era foarte gravă, din cauza frigului din camera unde a fost născut. Fiind vorba de un caz atât de grav, la faţa locului au fost trimise din start două ambulanţe, una pentru bebeluş şi alta pentru mama acestuia.

Copil preluat în hipotermie

Potrivit cadrelor medicale, copilul a fost preluat în hipotermie, formă severă. Temperatura la internarea în terapie intensivă nu a putut fi măsurată. Abia la o oră de la preluare, termometrul indica abia 32°C. Dacă pentru un organism adult aceasta este o hipotermie uşoară, temperaturile resimţite de un nou născut sunt cu mult mai severe.

Bebeluşul este incapabil să îşi regleze temperatura corpului, tocmai de aceea, imediat după naştere, acesta este plasat sub o sursă de căldură a unei mese radiante în Maternitate. O temperatură ambientală de 23°C este resimţită de nou născut ca fiind de 0°C.

Cadrele medicale au început imediat manevrele de încălzire treptată a bebeluşului, starea lui fiind stabilizată, dar în continuare gravă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...