Cătălin Flutur către consilierii PSD – „Comanda politică nu vă exonerează de obligaţiile pe care le aveţi prin lege”

În şedinţa de ieri a deliberativului local, fostul primar Cătălin Flutur, consilier municipal PNL, le-a recomandat consilierilor PSD să nu mai voteze la comandă politică. Fostul edil a întrebat de unde va plăti Urban Serv 25.000 de lei fostului administrator al Urban Serv, Cezar Nicuţă, care a câştigat un proces în instanţă. Cătălin Flutur a reamintit că în mandatul trecut le-a tot spus consilierilor social democraţi să nu mai voteze „în turmă” şi împotriva legii pentru că vor fi buni de plată.

Uite că nu eşti bun de plată după o săptămână, două, un an, ci eşti bun de plată atunci când se termină procesele. O să vă întreb, colegi consilieri, cum o să procedăm în cazul procesului care a fost definitivat la Urban Serv, când, prin votul consilierilor PSD, ştiţi ce s-a întâmplat, iar cineva este bun de plată? Vor fi buni de plată consilierii PSD care au votat la comandă, nu în necunoştinţă de cauză, un lucru. Şi nu este singura sumă, cea de 250 de milioane de lei, plus majorări şi penalităţi ce înseamnă Consiliul de Administraţie la domnul Nicuţă, ci şi funcţia pe care a avut-o de director tehnic. Întotdeauna ni s-a explicat că <votăm aşa, ne vom judeca şi totul va fi bine>. Ei, vedeţi că nu este bine”, a spus Cătălin Flutur.

Mai sunt hotărâri adoptate fără respectarea legii

Alesul local liberal a precizat că mai sunt hotărâri de Consiliu Local adoptate în mandatul trecut fără respectarea legii.

Fac un apel ca măcar de data asta să înţelegeţi cu toţii legea este doar una şi nu comanda politică vă exonerează de obligaţiile pe care le aveţi prin lege. Interpelarea mea de astăzi este să îmi spuneţi în timp util şi foarte repede măsurile pentru le luaţi pentru a acoperi prejudiciul de la Urban Serv. Societatea nu are nicio vină acolo, au vină cei care au hotărât atunci un lucru nelegal, exact cum nelegală a fost stabilirea membrilor în Adunarea Generală a Acţionarilor de la cele patru societăţi (societăţile din subordinea Consiliului Municipal – n.r.) fără respectarea configuraţiei politice de la alegerile locale”, a concluzionat Cătălin Flutur.

Deja ai votat!