spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPandemie învinsă cu creativitate de un copil

Pandemie învinsă cu creativitate de un copil

Denisa Franț-Rusu este o fetiță în vârstă  de 12 ani din Botoșani, care nu a lăsat ca situația actuală, care a afectat întreaga planetă, să o afecteze si pe ea, din contră a fost foarte activă și implicată în diferite activități pe care le face cu devotament încă de mică. Astfel, de la vârsta de 4 ani a început cu baletul și gimnastica, a continuat cu cursurile de teatru, pictură și diverse stiluri de dansuri de la cel popular la cel modern.

În urmă cu 6 ani, prin intermediul unei audiții muzicale, a devenit membră a grupului Cheia Sol. Muzica a devenit una dintre pasiunile ei. A participat la diferite concursuri muzicale unde a obținut premii fruntașe. Una dintre marile  realizări  a fost faptul că l-a cunoscut pe ilustrul compozitor Eugen Doga și a avut onoarea ca împreună cu ceilalți membri a grupului Cheia Sol să interpreteze  pe aceeași scena cu acesta câteva dintre melodiile lui.

Ulterior a filmat un videoclip la una dintre cunoscutele creații – ”Codrii mei”. Fetița are filmate numeroase videoclipuri realizate după melodii celebre care pot fi vizionate pe Youtube.

Pasiune pentru jurnalism

De fapt, prin intermediul muzicii și-a descoperit marea pasiune: cea pentru jurnalism. Participantă la spectacolele grupului din care face parte, a descoperit copii de la Ziarul Buzz. Era fascinată de activitatea acestora, de a lua interviuri, de a ține microfonul în mână, dar nu din postura de cântăreață ci din cea de ziarist.

”Am cunoscut-o pe Denisa când ea avea vreo 8 anișori. Cânta în grupul muzical Cheia sol, iar noi, cei de la Buzz, eram prezenți, ca reporteri, la eveniment să cautam copii talentați, sa scriem despre eveniment. Mereu, pe lângă copiii cu care veneam eu, apărea și Denisa. Credeam ca vrea să-i luam interviu, dar ea, nu, insista: „pot sa iau și eu un interviu?”  Degeaba i-am explicat că ei sunt copiii de la Buzz, a trebuit să-i dau microfonul în mână, să „testeze” ipostaza de reporter. De atunci Denisa e în redacția Buzz și sunt astăzi circa 4 ani de când ne cunoaștem”, a declarat a declarat Ioana Cristina Matfeev, coordonator al cercului de jurnalism Micii reporteri și totodată persoana care o ajută, încurajează și o susține să dezvolte noi laturi creaționale.

Premii câştigate la concursuri

Evoluția Denisei în redacția celor de la Buzz este deosebită. Aceasta a participat la la două ediții ale concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți  „Botoșani, Orașul meu Drag” și de fiecare dată la categoria Juniori, unde juriul urmărește capacitatea copilului de a interacționa cu o camera de filmat, de a vorbi liber, expresivitatea discursului, originalitatea comportamentului de reporter, a primit locurile 2 și respectiv 1.

De asemenea, în tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri”, Denisa a primit de fiecare data competențe jurnalistice de top din partea unor traineri recunoscuți, angajați ai principalelor instituții media, TVR și Radio România actualități.

 

Propria rubrică la ziarul Buzz

Astăzi, Denisa are propria rubrică în ziarul Buzz unde caută copii talentați în diferite domenii despre care scrie, pe care îi intervievează singură. Se simte deja la cei aproape 12 ani ai ei o lejeritate în realizarea interviurilor.  Funcția pe care o deține în Colegiul Redacțional, cea de președinte de departament de activități, confirmă evoluția în timp a fetiței care și-a ales singură ipostaza de reporter încă din fragedă  copilărie. Deși are doar o lună de când deține funcția de președinte departament de activități, Denisa Franț are deja o primă activitate cu impact la copii, propusă și organizată de ea într-o mare parte.

De ziua poetului Mihai Eminescu, Denisa i-a mobilizat pe copii să facă prăjituri pe care au scris titluri de poezii scrise de Mihai Eminescu. Are și propria rubrica la una dintre emisiunile redacției Buzz, Viitor Vip, unde prezintă copii talentați  în domenii diferite”, a mai spus Ioana Cristina Matfeev.

„Denisa se află într-o evoluție constantă”

Prin activitatea ziaristică a avut ocazia să cunoască diferite personalități culturale printre care și marea scriitoare Ana Blandiana căreia i-a luat un interviu ce a fost publicat într-una dintre edițiile ziarului Buzz. Tot prin prisma jurnalismului a intervievat diferiți artiști naționali cum ar fi Ștefan Bănică Jr., Smiley, Antonia precum și pe jurnaliștii Dragoș Pătraru și Ionuț Sociu sau prezentatoarea Mihaela Tatu.

„La ambiția pe care o dovedește de fiecare dată, cu siguranță Denisa va fi realizatorul propriei emisiuni sau chiar autorul propriei cărți, pentru că ea are și câteva creații scrise care merită să vadă lumina tiparului. Dar toate la timpul lor atunci când cu adevărat suntem pregătiți pentru astfel de proiecte. Una peste alta, Denisa se află într-o evoluție constantă, sinceră și adaptată vârstei.” a adăugat Ioana Cristina Matfeev.

https://www.youtube.com/watch?v=B2Dc7YVqm-0

https://www.youtube.com/watch?v=eImn9DzFWgI

https://www.youtube.com/watch?v=6QtcIkg5eus

https://www.youtube.com/watch?v=_BPvDocOmsQ

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...