Reprezentanţii sindicaliştilor din asistenţa socială botoşăneană au pichetat Ministerul Muncii (video)

0
1,086

Reprezentanţii Sindicatului IMPACT Botoșani și ai FNS PRO.ASIST au participat astăzi la pichetarea sediului Ministerului Muncii, la București. Camelia Socianu, președintele Sindicatului IMPACT Botoșani şi prim-vicepreşedintele FNS PRO.ASIST, a anunţat că acțiunile de protest ale sindicatelor afiliate la Cartel ALFA continuă.

La protestul de la Bucureşti, Camelia Socianu a spus că angajaţii din sistem suferă pentru că ministrul Raluca Turcan vrea să-i vadă asistaţi social.

Nu aţi făcut diferenţa între asistaţi social şi salariaţii din asistenţă socială. Noi vrem doar respect, nu doar discriminare în ceea ce ne oferiţi dumneavoastră. 40% dintre salariaţii din asistenţă socială au salariul minim pe economie. Dumneavoastră ştiaţi de asta? Aţi dat copiii la asistenţii maternali să-i crească cu 600 de lei, dumneavoastră atât lăsaţi la restaurant, la o masă. Aţi întrebat vreodată cum cresc aceşti copii? Salariile asistenţilor maternali merg pentru creşterea copiilor.

V-aţi gândit vreodată la asta? Ştiţi cum se creşte un copil cu handicap, doamna ministru, sau nu vă interesează? Viitorul României este în mâinile dumneavoastră. Noi, cei care lucrăm cu oamenii, noi trebuie să ne sacrificăm pentru aceşti copii şi pentru acele persoane cu handicap. Dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi”, i-a transmis Camelia Socianu ministrului Raluca Turcan.

Protestele continuă în luna februarie

CNS „CARTEL ALFA”, confederaţie din care face parte şi FNS PRO.ASIST,  a declanşat acţiuni de protest pe 14 ianuarie 2021. Sindicaliştii solicită un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

Caravana drepturilor sociale a pornit de la Baia Mare, cu un miting în fața prefecturii cu participarea sindicatelor locale, după care s-a oprit în orașele Târgu Mureș, Brașov și Ploiești.

Protestele vor continua până la sfârșitul lunii februarie, fiind programate pichetări ale prefecturilor județene, în cascadă, sau ale sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (2, 9, 15 februarie) și ale sediilor partidelor de guvernare: PNL, USR-Plus, UDMR (10, 17 și 24 februarie), în București.

Deja ai votat!