marți, septembrie 27, 2022
AcasăLocalReprezentanţii sindicaliştilor din asistenţa socială botoşăneană au pichetat Ministerul Muncii (video)

Reprezentanţii sindicaliştilor din asistenţa socială botoşăneană au pichetat Ministerul Muncii (video)

Reprezentanţii Sindicatului IMPACT Botoșani și ai FNS PRO.ASIST au participat astăzi la pichetarea sediului Ministerului Muncii, la București. Camelia Socianu, președintele Sindicatului IMPACT Botoșani şi prim-vicepreşedintele FNS PRO.ASIST, a anunţat că acțiunile de protest ale sindicatelor afiliate la Cartel ALFA continuă.

La protestul de la Bucureşti, Camelia Socianu a spus că angajaţii din sistem suferă pentru că ministrul Raluca Turcan vrea să-i vadă asistaţi social.

Nu aţi făcut diferenţa între asistaţi social şi salariaţii din asistenţă socială. Noi vrem doar respect, nu doar discriminare în ceea ce ne oferiţi dumneavoastră. 40% dintre salariaţii din asistenţă socială au salariul minim pe economie. Dumneavoastră ştiaţi de asta? Aţi dat copiii la asistenţii maternali să-i crească cu 600 de lei, dumneavoastră atât lăsaţi la restaurant, la o masă. Aţi întrebat vreodată cum cresc aceşti copii? Salariile asistenţilor maternali merg pentru creşterea copiilor.

V-aţi gândit vreodată la asta? Ştiţi cum se creşte un copil cu handicap, doamna ministru, sau nu vă interesează? Viitorul României este în mâinile dumneavoastră. Noi, cei care lucrăm cu oamenii, noi trebuie să ne sacrificăm pentru aceşti copii şi pentru acele persoane cu handicap. Dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi”, i-a transmis Camelia Socianu ministrului Raluca Turcan.

Protestele continuă în luna februarie

CNS „CARTEL ALFA”, confederaţie din care face parte şi FNS PRO.ASIST,  a declanşat acţiuni de protest pe 14 ianuarie 2021. Sindicaliştii solicită un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

Caravana drepturilor sociale a pornit de la Baia Mare, cu un miting în fața prefecturii cu participarea sindicatelor locale, după care s-a oprit în orașele Târgu Mureș, Brașov și Ploiești.

Protestele vor continua până la sfârșitul lunii februarie, fiind programate pichetări ale prefecturilor județene, în cascadă, sau ale sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (2, 9, 15 februarie) și ale sediilor partidelor de guvernare: PNL, USR-Plus, UDMR (10, 17 și 24 februarie), în București.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.6 °
13.9 °
69 %
1.7kmh
10 %
mar
22 °
mie
22 °
joi
22 °
vin
24 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când mai puneau și alții mâna pe colac.

EDITORIAL

Dintotdeauna a existat o presiune zdravănă pe bugetul de stat, însă în aceste zile se pare că s-a atins un maxim greu de egalat....

GÂNDUL ZILEI

Dac-ar fi de definit Epigrama, ca idee, E un foc bine-ntețit Concentrat într-o scânteie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...