Șeful ISU Botoșani propus la conducerea ISU Constanța

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani va fi împuternicit la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, pentru a asigura conducerea acestei unități până la desemnarea noii conduceri. Colonelul doctor inginer Mihail Cristian Amarandei a fost contactat joi, pe 28 ianuarie a.c., de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general maior Dan Paul Iamandi, care i-a propus acest transfer. „Am răspuns afirmativ – da, ostășește, însă nu pot să spun că este o certitudine”, a declarat pentru „Monitorul de Botoșani” colonelul Mihail Cristian Amarandei.

Inspectorat de rangul I condus de colonelul Amarandei

Numirea în funcție ar urma să aibă loc cel mai probabil săptămâna viitoare, după ședința de bilanț a ISU Botoșani pe anul 2020 care a fost programată să aibă loc miercuri, pe 3 februarie a.c.. Pentru șeful ISU Botoșani, acest lucru ar echivala cu o promovare în funcție întrucât este vorba de preluarea conducerii unui inspectorat de rangul I, în condțiile în care unitatea de la Botoșani este catalogată ca fiind de gradul II.

Funcția de șef al ISU Dobrogea a rămas vacantă în noiembrie 2020, după ce fostul șef al structurii, colonelul Daniel Gheorghe Popa, a decedat la câteva zile după ce a fost internat în spital fiind diagnosticat cu COVID 19.

Mihail Cristian Amarandei este născut pe 1 noiembrie 1972 și este ofițer de carieră. Absolvent al Academiei de Poliție – Facultatea de pompieri promoția 1995, el deține și titlul de doctor inginer în ingineria protecţiei la incendiu în proiectarea şi exploatarea complexelor comerciale.

Concurs susținut la București

Angajat din 1995 la Grupul de pompieri „Nicolae Iorga” Botoșani, colonelul Amarandei a activat până în prezent numai în cadrul ISU Botoșani. De altfel, la scurt timp de la angajare, el a fost numit șef al Detașamentului de pompieri Botoșani, după care a promovat în funcția de șef al Centrului Operaţional, deținând și atribuţiuni de prim-adjunct al inspectorului şef. În martie 2016, el a preluat conducerea ISU Botoșani, mai întâi în postura de împuternicit, iar mai apoi ca inspector șef deplin, în urma unui concurs susținut la București.

 

Deja ai votat!