vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTSocial democrat numit la conducerea Spitalului TBC

Social democrat numit la conducerea Spitalului TBC

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani va avea un nou director începând cu 1 februarie. Astăzi, 29 ianuarie, primarul Cosmin Andrei a semnat dispoziţia de numire a fostului deputat PSD Costel Lupaşcu în funcţia de director al acestui spital. Fostul deputat o înlocuieşte pe Cristina Bahrin, numită director interimar pe 3 august 2020.

L-am numit interimar pe domnul Costel Lupaşcu pentru funcţia de manager la Spitalul TBC, pentru maxim şase luni, până la organizarea concursului. El o înlocuieşte pe doamna Bahrin, al cărei mandat se termină pe data de 1 februarie”, a declarat Cosmin Andrei.

Întrebat fiind de ce l-a numit pe Costel Lupaşcu în această funcţie, edilul a răspuns că s-a bazat pe „experienţa pe care acesta o are în domeniul medical”. „El a condus Casa de Asigurări de Sănătate şi a avut şi alte funcţii. Consider că poate fi un manager care să asigure un climat de linişte pentru început şi apoi să dezvolte spitalul care poate accesa fonduri europene pentru dotările de care avem nevoie în această perioadă”, a mai spus Cosmin Andrei.

Această numire vine la momentul oportun pentru Costel Lupaşcu deoarece fostul deputat nu a mai obţinut un mandat de parlamentar în alegerile din 6 decembrie.

Edilul a explicat că tot la Spitalul TBC a numit şi un manager interimar financiar contabil. „Luminiţa Niţă a fost numită pentru trei luni. Ea lucra în departamentul financiar contabil de la spital şi nu are nicio legătură cu PSD”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Un protest care anunţa schimbarea directorului

Pe 30 decembrie 2020, aproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului TBC au protestat în curtea unităţii sanitare. Aceştia l-au acuzat pe managerul liberal Cristina Bahrin de discriminare şi de faptul că nu le aprobă graficele de lucru, ei dorind să lucreze ture de 12 ore.

La locul protestului a ajuns și primarul Cosmin Andrei. Acesta a ascultat doleanțele angajaților și le-a cerut să formuleze o listă de revendicări pe care să o prezinte în aceste zile la primărie. Primarul a declarat la sfârșitul întâlnirii că este posibil să semneze un act pentru destituirea managerului unităţii sanitare. Acel act nu a mai fost semnat atunci, edilul preferând să aştepte încheierea mandatului Cristinei Bahrin. La protestul din 30 decembrie a participat şi cumnatul lui Costel Lupaşcu, angajat al Spitalului TBC.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...