Vaccin anti-Covid primit la 97 de ani (video)

Cel mai vârstnic botoșănean care s-a imunizat împotriva noului coronavirus are 97 de ani, a anunțat, marți, medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Acesta este beneficiar al Unității de Asistență Medico Socială din Ștefănești.

La polul opus, cea mai tânără persoană imunizată are 16 ani și provine din sistemul de protecție, respectiv din Centrul „Sfântul Mina” din Botoșani. „Mai sunt copii între 17 şi 18 ani pe care părinţii au vrut să îi vaccineze. Conform instrucţiunilor, acest vaccin se poate administra celor peste 16 ani”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit datelor DSP, până la această dată la Botoşani s-au primit 5.686 de doze de vaccin anti COVID, fiind imunizate 4.618 persoane.

Peste 280 de persoane găzduite în unitățile de asistență socială din județul Botoșani au fost vaccinate anti-COVID, în prima zi a celei de a doua etape a campaniei, a declarat managerul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei. Potrivit acesteia, beneficiarii centrelor de rezidență au fost imunizați prin intermediul caravanei mobile a DSP. Cele mai multe dintre acestea sunt internate în căminele de bătrâni ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi în unităţile de asistenţă medico-socială existente în judeţ. „În aceste instituţii au fost foarte mulţi beneficiari care au contractat virusul. Unii dintre ei şi-au dat acordul pentru a fi vaccinaţi, iar alţii nu. Mai există persoane în cazul cărora acordul trebuie să fie dat de aparţinători. Oricum, avem mai mult de jumătate din totalul beneficiarilor care şi-au dat acordul să fie vaccinaţi”, a declarat Adăscăliţei.

Până în prezent, dintre cei circa 1.200 de beneficiari ai centrelor de bătrâni din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, au transmis solicitări de vaccinare 737 de persoane.

Deja ai votat!